Rabu, 31 Mac 2010

SAD STORY

hmmm..so bad..so sad..but dah tersurat..aku pon tak menjangka kan semua tu..its so hurt for me utk terima semua tu..but aku mesti kuatkan semangat, kuatkan azam, ingat tujuan balik, ingat mak ayah, ingat kerjaya, ingat masa depan..aku harapan mereka..kemana perginya semangat aku, mungkin ini adalah ujian dari Allah untuk menyedarkan aku dari lena yang panjang, mimpi yang indah, dan tidur yang mengasyikkan..so, sad..so, bad..aku pon dah tak tahu nak wak camne lagi..cuma perlu berusaha  dan berusaha +  berdoa dan seterusnya aku tawakal..jika rezeki aku..adalah kan..manusia ibarat RODA..sekejap diatas, sekejap gembira ada masa kita akan jatuh..n orang yang kalah adalah orang yang jatuh n tidak berusaha untuk bangkit..so aku harus bangkit dari semua ni...


nota lutut : kepada my family..miss u all n thanks, >*< ..thanks banyak menyokong, kepada kawan2..suz, thanks..love u..

Selasa, 30 Mac 2010

KECIKNYE

ni nak ape kes plak ko tie, post entry pasal kecik..hmmm..aku nak cite pasal

 TULISAN AKU YANG KECIK.

.kecik ke..emmm mungkin bagi orang laen kecik..terlalu kecik..bagi aku..dah normal dah..hahahaha..
tadi..en mate mengadu..blog aku terlalu kecik..

"cyg, tulisan cyg kat blog baik wt besar sket..susah nak bace tau"

"hmmm..ok" dalam hati..kecik sangat ke?ok nanti aku besarkan..

"nanti adjust tau..kasi besar sket"

"hmmm..ok"

ok..berbalik pada tulisan..kecik ek? ntah aku memang tak suke menulis, menaip, ape2 jelah kecik..makan je besar..hahahaha..tapi kalu aku menulis besar..fail aku punye tulisan..memang tak lawa dari biasa la cewah...lawa ke tulisan aku....tapi ape kes plak ngan tulisan yang di taip..yup..memang aku tak suke menaip besar..aku kalu menaip pon aku taip tulisan 9, 10..lawa je nampak..assingment pon..tapi pas combine,,mesti mmeber group cakap..

" kak.T..keciknyo..besar skit"hahahahhaa..

tu biasalah..so adjust balik la ikut margin..

ntah la..sebab tu lah aku rabun kot..menulis pon tulisan kecik..tapi serius aku tak suke tulisan besar..hehehe




aku yang rabun..tapi sikit je..rabun time dalam lecture je ok..

kesimpulannya..pasni..aku akan adjust blog aku..kita takleh buat kepala sendri ..sian orang nak bace..bab kate en.mate..so...

owh..berbalik en.mate ni..ni suz yang bagi name..dengan aku2 sekali lekat name en.mate..so, en.mate..terimalah seadanya name baru anda yang diilhamkan oleh adik sye..hihihi


nota lutut: harus perbesaq skit tulisan pasni..hurmmm..jap g presentation, pastu prepare dinner malam ni..hihihi

BLOG PENGUBAT RINDU

pernah tak terfikir kita menulis..menterjemah apa yang kita rasa dalam bentuk tulisan..namun ianya menjadi satu medium untuk mengeratkan silaturahim antara kita...hmmm..mungkin sesetengah orang berfikiran blog just untuk berkongsi maklumat..tapi bagi aku..blog adalah lebih dari segala2nya..blog jugaklah open diary aku..sebagai medium pengubat rindu..medium berkongsi kegembiraan, kesedihan n laen2 la...best kan blog..tapi aku bukan di kategorikan sebagai kaki blog tegar lagi..yelah..masa yang membatasi ruang n ade idea..but tiada pic..so..blog yang berpicture ni kadang2 menarik mata public untuk baca..even tu hanya luahan hati n catatan harian kita..pernah dulu member aku ade cakap..blog awak semua cite pasal diri awak, family, life, love..takde informasi..yes..iknow...so, suka hati aku la..blog aku..tapi aku tak cakap camtu la kat die..die pon member blog gak....but blog die lebih berilmiah..so..aku tak peduli semua tu..name pon

 MEMORY ADIRATNA

..so..ade masalah ke?

hahaha..panjang la plak..aku just nak berkongsi kegembiraan..aku just silent reader pada kak.Yat n family...suke bace blog die..pasal life qies yang amat comel..tapi blog die ..dia luahkan sebagai pengubat rindu antara kak.yat n suaminya..bagus betul blog ni...n aku sangat2 terkejut bila bace blog dia tadi..tgk2 blog dia kuar paper berita harian hari ni...hmmm..pengorbanan kak.Yat membesarkan qiestina berseorangan kerana suaminya jauh nun di tengah laut...tak sangka kan..blog sebagai medium pengubat rindu boleh tercalon sebagai 50 blog terbaik..tu namanya penulisan dari hati yang ikhlas..tahniah kak.yat..


.....................................................................................................................................................................

ni keratan paper hari ni..


Blog pengubat rindu
Oleh Siti Nur Almizan Aripin
2010/03/30



YAT tidak kekok menguruskan keperluan Qiestina walaupun tanpa kehadiran suami di sisi.Yat papar perkembangan anak melalui internet untuk tatapan suami

................................................................................................................

Blog aku...hmmmm


.. aku..hmmm...nak tercalon..hmmm..yang ni pon merangkak..time rajin update..time tak rajin berbulan2..sampai naek bersawang..ni ape kejadahnye sampai post 2 entry dalam satu hari..buang tebiat ke ape...hmmm..dah takde keje...aku top-up la balik mane2 yang tertinggal sebelom aku tak berblog plak next week selama seminggu..sebab

AKU BALIK KAMPUNG...


nota lutut : tahniah kak.yat, atas titik peluh anda..akhirnya berjaya..


HARI YANG CERIA

hari yang ceria..amat2 ceria..no cry2..no sad2..hehehe..just happy together with >*<..en >*<, bila mau jenguk saya kat sini?toing2..thanks sangat2 ye en.>*<.. n en .mate dah ade blog..sebab dipaksa oleh ..mate 4..hahahaha..tadi..

emmm..mau balik kampung..tapi nak balik bila ek?next week ade kelas skit ag..paling lewat pon 7.4 baru leh balik..hmmmm 14.4 nak kene balik sini dah..emmm. ok la dari tak balik..hmmm..wajib balik..duk sini pon bukan aku 100% study ag..so..balik mintak restu mak ayah dulu..huhuhu..so,,leh makan sedap2..dah buhsan ngan makanan penang..so nampak sangat takleh kawen ngan orang penang..hihihi..apakah itu?..hihi..

perihal internship dah settle..assingment..derivatif je blom settle..aku pon tak faham ape la yang en.z mau..hmmm..takpelah..try buat dulu..

plan malam ni? : merendep ngan shimah..g DUD..handle MC n check system..n pastu pekena baby Plain..sedap2..semalam ag nak makan..tapi tak berkesempatan..mintak2 kedai abg bege bukak..huhuhu..

mals dah mau tulis..just ngada2 nak update sebab pesaing hebat ngan en mate sekarang..

nota lutut: en. mate semakin berteknologi tinggi sekarang..apakah itu?hmmm..be aware..

Isnin, 29 Mac 2010

ANDAI AKU...

  • andai aku....boleh scan n baca hati orang yang kita sayang kan bagus..so..aku leh la tahu die jujur or maen2 ngan aku..
  • andai aku...boleh bace hati orang yang aku cintai n sayangi kan best..leh aku aku  berapa darjah kesayangan n kecintaan dirinya pada diri ku..
  • andai aku...boleh membaca fikiran orang len..mesti aku boleh fikir ape yang orang fikir...

BUT

aku tak boleh jadi seandainya semua tu hanya ilusi n Allah dah ajdikan kita yang terbaik. semua tu diluar batas manusia..kamu bukan robot...
so what can i do..
wake up sayang..kamu manusia..kamu boleh berfikir..
"gunakan akal, nilai dengan hati, terjemahkan dalam rasa cinta "
mudah..semudah ABC..
but..its so hurt utk menjaga hati orang..hati aku sape nak jaga..bagi kat Hospital Boleh..bagi hospital jaga..hihihi..ape da melalut ni..







nota lutut : hmmm..hari yang gumbira..aku berkira2 mau balik kampung n something special becoz en.mata telah menyayi my feberet song..thanks en >*<..

TRAUMA

entry pasal trauma..yup aku dalam TRAUMA sekarang..TRAUMA ngan CALI..benda alah serangga yang paling kejam..eh takleh kutuk..nanti die datang dekat aku..huhuhuhu..takmo..mintak dijauhkan..yup, serangga ini amat2 la berbisa..tak mengigit..tapi berjalan n meninggalkan kesan yang mendalam..kesan mendalam?..yup..eee..aku tengok pon takut..semalam teman kan tiha g klinik..sebab tiha kene CALI..eee..binatang ni..so..kengkawan..bila nampak makhluk ni..harus lah dibuang or bunuh..sebab dia boleh mengancam keselamatan..nama saintifik die paederous..tak tahu la betul ke tak..tapi aku search google..name dia menatang ni la...eeee..memang bahaya..


kesannya.kesannya amat2 la teruk..bernanah n mengelupas kulit..takut..cam kene api, kayak..cam kene ape ag ek..sekarang tido ku tak lena sebab aku takut CALI ni merayap di sekitar aku..owh..takut2..takut yang teramat..dah la tido tak penah pakai blanket sebab musim panas sekarang..hmmm..tension2..aku takut..mau balik umah..makkk..tolong..nak balik..huhuhuhu

nota lutut: jika terkena binatang ini..haruslah segera berjumpa doktor n pastikan tempat yang terkena itu tidak terkena sabun...eeee

Ahad, 28 Mac 2010

ISTIMEWA


ISTIMEWA


Tiada puisi atau lagu
Tiada potret tiada ragu
Yang dapat ku ilham seindahmu
Nyata kau satu dalam berjuta
Wahai jelita kau istimewa 
 

Walau ku kembara sedunia
Walau ketemu ramai wanita
Nyata kau tiada tandingannya
Seikhlas hati aku menyinta
Kau istimewa, teristimewa
 

Daku berikrar
Wahai maharaniku
Bina mahligai syahdu
Hanya engkau dan aku di situ


Tiada mimpi atau fantasi
Tiada rasa lebih berseri
Semekar murni hatimu sayang
Siang dan malam, aku terbayang
Kau istimewa, buat ku tenang

 
Daku berikrar
Wahai maharaniku
Bina mahligai syahdu
Hanya engkau dan aku di situ

 
Ingin ku bawa kau ke awana
Ingin memadu kasih asmara
Sepanjang hayatku curah cinta
Sebenar-benar ucapan kata

Kau istimewa oh! Percayalah
Ku perlu cinta dari wanitaku nan istimewa
Beriku cintamu nan istimewa


 nota lutut: lagu sempena iklan sunsilk..ingat lagi tak..best..so sweet..thanks >*<..hihihi


model iklan sunsilk 2020..hihihihi..saje je..abaikan je pic ni..hehehehe




Sabtu, 27 Mac 2010

SAAT-SAAT TERAKHIR

saat-saat terakhir berada di kampus semakin terasa.pejam celik..pejam buka..hihihi..pejam celik lagi..dah 3 tahun aku kat bumi minden ni..hmmm..so..tinggal bape hari je lagi untuk aku melangkah kuar dari bumi minden n mencari kerjaya..tapi datang balik nanti yup...nak ambik scroll..hehehe..bukan tak datang..minden tetap dihatiku..hihihi..hitung punya hitung dah ade 41 days lagi aku di USM..sob...sob..emm..tapi perjuangan perlu diteruskan..mesti aku akan merindui zaman bersama kengkawan, zaman ke kuliah..zaman ke tasik biawak..zaman ke gee tomyam..pas ni tak jumpe gee dah..huhuhu..dah berakhir segalanya..sejak 2 menjak ni amat busy..terlalu busy..but alhamdulillah..semua dah hampir settle..sampai aku mengeluh n merungut kat my mom..mak aku cakap..dah nak buat camne..name pon belajar..kalu taknak rase susah balik duk umah je la..dah akhir dah long..pasni tak jumpe dah semua tu...hhihihi..ambik ko..kene ceramah sebijik..yelah my lovely mom..hihihihi..

aku pasti akan merindui zaman bersama kawan-kawan tersayang..skrang kamera perlu sedia dimana2..untuk mengabadikan kenangan terindah di usm..nnati tak dapat nak snap dah..so bila g E48..snap pic, duk tunggu bus pon snap pic..hehehehe..tasik tak meronda lagi..minden tak jajah lagi..muzium lagi la..sepanjang 3 tahun aku duk usm..aku tak penah masuk lagi muzium usm..betapa hebatnya aku..hahahaha..nantilah ajak tiha g..hihihihi...kenangan semua tu..so layan pic je la..ngah sedih rindu kat kg halaman..mau balik..huhuhu



usm..universiti sains malaysia..tup2..dah 3 tahun aku kat sini..



my beloved frenz..aku..mira n suz. kat tempat tunggu bus merah...hihi..love u ..


my beloved frenz too..tiha..member satu kepala..memebr segala-galanya..love u



coursemate..hmmm..bila lagi kita nak sama-sama picnic camni kan..best nye..huhuhu..



ni tiket sp bumi yang sentiasa buat aku kalut..sebab cepat habis..so, sebulan sblom balik wajib book..pas ni tak de dah zaman berebut2 tiket ni..huhuhu



meja tempat aku study..meja n katil sama besar..katil atas..meja bwah..3 tahu jugak la aku memanjat..nasib tak jadi tarzan duk ik ni..huhuhu..mesti rindu gile..huhuhu


aku rindu kan saat2 bahagia seperti ini..bila lagi nak bersama camni..bercuti..hmmm best kan..sob..sob..

nota lutut: mengabadikan kenangan bersama..best kan..hmm tinggal 41 days lagi..semoga hari2 n saat terakhir di usm dapat diabadikan sebaik mungkin..

CINTA & LAGU

 dah lama tak update blog..hmmm..cite kisah cinta n lagu...mungkin semua penah ade kisah cinta n disebalik cinta mereka ..ade lagu tema yang menjadi tali pengikat kasih sayang..begitu jugak dengan aku..bila dengar lagu yang berkumandang..lagu tema katekan..mesti touching je..kan2..hehehe..tu pengalaman aku la..mula la nak rindu2..hehheehehe..tapi bila ade kisah pedih n perpisahan..lagu tu still merantai jiwa disebabkan kita terlalu menjiwai lagi n lirik tu bagi menyemai rasa cinta yang tulus..tapi bab kata orang..disangka panas sampai ke petang rupa2nya hujan di tengahari..emmm..tapi tu semua tu asam garam kehidupan..jika kita tak merasa sedih..belom tentu kita akan gembira..so..ambik yang baik jadikan teladan..ambik yang buruk jadikan sempadan..hehehe..panjang lebar la plak mukadimah.. 

CINTA....masa kat sekolah aku tak bercinta pon..skema kan aku..hahaha..cuma adelah minat2 kat senoir..tapi minat jer..tak dikira couple ok.aku masa dulu2..jenis tak suka pada lelaki..accept sedara mara n adik beradik aku..aku tak penah kawan ngan lelaki..betapanye..sebab ade pengalaman pahit..hmmm..aku benci lelaki start darjah 6 bila salah sorang member aku gaduh n die tolak aku atas jalan..gaduh sebab hal kecik je aku ingat..nasib baik kereta yang lalu sempat brek..kalu tak..dah jadi arwah dah kot aku..memang benci sangat2 kat lelaki masa tu..pas g PLKN mula kenal lelaki..emmm rupa2nya lelaki ni tak semua jahat..ade baik..n sampai sekarang member2 aku ramai lelaki..heheheh....ok..berbalik pada kisah cinta n lagu..masa mula2 couple..aku

CINTA MONYET..
cinta monyet aku adalah cinta pertama aku la kiranya..sebab sebelom2 ni aku tak penah kenal apa itu CINTA..yelah..aku kan jenis tak suke lelaki dulu..hehehe..bila fall in love tu memang sayang sangat tapi ..emmm jodoh tak panjang..dah nama pon cinta monyet..hahahah..cinta kem la tu..hehehe..tapi sekurang-kurangnya aku tahu apa itu cinta..masa tu malu gile..nak jumpe pon kene teman ngan member...sebab takut lagi satu ..takut kena tangkap..sepanjang 3 bulan ..bulan last baru fall in love..jumpe 3 kali kot..pastu jumpe last time nak balik pastu tak jumpe2 dah..break off pon dalam msg...hmmm..tapi even CINTA MONYET..tapi ada lagu cinta..hehehe..lagu cinta masa tu lagu RELA KU PUJUK n SANG PUTERI kot..SPIDER..memang touching gile la bila dengar lagu ni..hehehehe..dah name pon mabuk cinta..hehehe..

CINTA PRA-MATANG
ade ke cinta pra-matang..ntah..hentam sajalah belalang..hehehehe..ni cinta kedua aku..kira cinta monyet tadi dah tak menjadi..so tyr cinta kedua..hihihihi..but CINTA PRA- MATANG pon tak bape menjadi..dah nama pon tak matang..hihihi...so..kisah yang sama..break off lagi..ntah la..dah nasib aku kot..huhuhuhu..tapi ade lagu cinta gak..LAGU ELLA.. KU MERINDU..tapi sekarang bila lagu tu berkumandang..aku terus tutup or tak rase ape2 dh..malas nak ingat..aku amat2 kecewa sebab ntah la..tapi memang amat2 kecewa..huhuhu..takpelah..dah nama pon cinta pra-matang

CINTA MATANG
cinta matang ni datang pas bape tahun ntah..aku buka balik pintu hati aku..tapi tak sepenuhnya lagi untuk >*<..ntah lah..aku kadang-kadang2 jadi takut..takut untuk menempuh alam percintaan..tapi tu semua jadi pengajaran untuk aku berhati-hati..sebab tu aku tak boleh mmebuka hati ku untuk dia sepenuh-penuhnya..aku takut aku dikecewakan lagi..maaf >*<..tapi dia sedaya upaya terus mengambik hati aku dari mula2 aku benci sampai aku jadi lembut ..hmmm..tapi lembut tak bermakna aku terima sepenuhnya..aku perlu berhati2..hmmm..LAGU CINTA..hmm lagu INILAH CINTA n THROUGH MY WINDOWS  kot..hmm..tak pasti..hehehe..nnatilah die nyayi lgu ni..hehehe..semoga cinta ini kekal hingga ke akhir hayat hendaknya..


nota lutut: touching je pas dengar n imbau kenangan2 dulu kan..dah besar dah aku ni..hmmm..dah 2++ upanya..dah leh jadi mak orang dah pon..yelah..kakak ipar aku kawen umur 2+ je..so.hahahha..jgn gatal2..kerje dulu..

Khamis, 25 Mac 2010

AGM PERMATA 2009/2010

AGM PERMATA kali ke-36 telah dirasmikan dengan jayanya..hmmm..selesai sudah semua..sidang 2009/2010 dah selesai..sekarang tiba masa junior2 ku utk meneruskan perjuangan pada sidang 2010/2011..buat yang terbaik k..hope barisan kepimpinan MT PERMATA akan lebih merancang perjalanan aktiviti dengan jayanya..tahniah buat Din..anak buah yang sangat berdedikasi..sangat mantap..kepada NYDP Nuar..my junior jugak..hope perjalanan bus balik raya lagi mantap sidang akan datang...NYDP 2 nazri...mantap..hope leh bagi komitmen yang tinggi dalam PERMATA..S/U AGONG Sya..Mantap jugak..best n BENDAHARI  mimi..for u all..buat yang terbaik..



nota lutut: chaiyok PERMATA USM...hurmmm..ku merindu

TINGGAL KENANGAN

yes..sedih..memang sedih mengigatkan kisah2 lalu...kini semua tinggal kenangan..yup..sungguh aku rindukan dia meskipon sekarang hati ku milik >*<..tapi ntahlah...rindu tu masih berbekas dihati....rindu.hmmmm..mungkin terlalu sukar untuk diungkap..tapi hakikatnya..yup..orang rindukan dia..mungkin kalau >*< bace blog ni dia akan kecewa..tapi aku harap dia faham..bukan aku tak sayang kan dia..tapi aku masih rindu.rindukan mie sebagai kawan yang rapat..kenapa hubungan kawan kita tak seperti dahulu lagi..yup lagu tinggal kenangan dia bagi kat aku..n lagu tu jugak yang menjadi sejarah... ingat lagi dulu..bila dengar je lagu tinggal kenangan..mesti dia or aku akan text..hmmm..sungguh aku rindukan masa lampau..tapi masa tak boleh diputar lagi kan..nanti masing2 sibuk dengan kerjaya masing2...kenapa hubungan kita tak seperti dulu mie...aku rindu kan kawan utk bercakap..utk meluahkan masalah..untuk hepi sama2..tapi dia tak cam tu lagi sekarang..mungkin disebabkan kesibukan masing2..ntahlah..but aku sungguh rindu..

kenapa ek mie? orang ada buat salah or silap ke kat dia? dah tak datang jenguk lagi..dah tak msg lagi...or mungkin dia dah ade makwe..but kita kawan..hubungan kawan takkn putus ...ntahlah..orang ade sebulan lagi kat sini..setiap kali tgk ur picture mesti rase rindu pada masa dulu2..masa berkawan yang terlalu indah kini jadi kenangan..kn..orang ade sebulan lagi kat sini..pasni tak tahu la boleh jumpa ke tak lagi..hmmm..



nota lutut: amat rindukan ..huhuhuhu..kepada mie..hope nti kte kekal sebagai kawan n jgn lupe kalu nak kawen jemput2 la orang..insyaAllah orang akan g..n kepada >*< jgn kecik hati..saya cuma rindukan kawan saya..hmmm

Ahad, 21 Mac 2010

OUTING

aduihhhh..lenguh kaki ku...berjalan sakan hari ni..buat keje gile ngan shimah..huhuhuhu..last2 tak jumpe ape yang dicari..tapi puas hati..hahahha..nak tahu..tanyelah shimeh..laen yang di cari..laen yang dapat..nasib baik ade less..hmmm..puas merendep hari ni...dari queensbay ke tesco ..dari tesco g bukit jambul...dari bukit jambul g tesco balik..pastu g makan..nasib baik tak wak gile g komtar..habis kedai kasut aku masuk hari ni..sampai terduduk aku..hahahahah..kamu memang gilak kak shimah oi...tapi aku tahu..mung puas hati dapat 2 benda tu..hahahahhaa..habis la kali ni..memang berbaloi-baloi ler..len yang di cari..laen yang dapatnye..hmmm

nota lutut: pe2 pon..aku enjoy...dapat ape yang di impikan selama ini..memenuhi citarasa...hmmm  i like..mau tido awal..sakit kaki..huhuhu..padan muke ..tu la jalan banyok2 ag...huhuhuhuhu

Sabtu, 20 Mac 2010

RINDU

hmmm..ntah la..entri yang kebape ntah...aku tulis2..aku padam..no idea..sekarang ngah tintong je rase..baru pas dari bebanan ..assingment..mid-term exam..hmmm..macam2 la..rase nak lari dari semua ni pon ade...susah sangat2..semakin di tahun akhir..semakin mencabar..ouh...sangat2 sakit..aku tak sabar nak menghabiskan study ku n bekerja...dah lari topik ni..

yup..serius..

aku sangat2 rindu..rindu pada mak ayah aku..rindu adik2..rindu anak2 sedara..hmmm..lambatnya balik..nanti ade cuti study week..aku masih lagi berfikir2..nak balik or tak..kalu nak balik..memang dah kene cari tiket dah ni..tgk2 tiket pon da habis...tapi cam nak turun johor..nak settlekan internship tu..hmmm..mane satu ni..tapi kalu tak balik..aku rindu..yelah..habis exam 5.5..10.5  dah kene start praktikal..hmmmm..rindunye...

Rumah ku..wah..rindunye nak balik..huhuhuhu..nak balik..


deq wani..huhuhu..rindu nye...lambatnye leh balik..hmmm



haziq..aduih..rindu2...rindu mak ayah aku..


nota lutut : aku perlu balik or tak balik..rase nak balik..tapi confirm tiket dah habis..huhuhuhu..nak balik...nak balik

Rabu, 17 Mac 2010

SEPUPUKU, SUAMIKU

warghh..cam hot je title..tapi takde ape pon..pernah tak terfikir kat akal korang nak kawen ngan sepupu..yang sama2 maen kejar2..sma2 salam cium tangan...eeee...yek..takmo2..ade ke kawen ngan sepupu..kalu aku syok pon kat sepupu aku..dah confirm mak ayah aku halang sehalang2 nye..sebab mak aku cakap..tak berkembang zuriat kawen ngan sepupu..tapi orang jauh sangat pon die tak bagi...tak leh berharap nak kawen ngan orang sabah sarawak la nampak gaye..nanti mak aku taknak peduli kalau kawen orang jauh2..orang penang n johor pon di kira jauh..owh...jauh la kot..hahahha..tapi takpe ....
saya tak cari org jauh ye mak..dekat2 jer..dalam negeri jugak ok...
>*<

ni ape kes title sepupuku, suamiku..hahaha..ni tajuk novel..aku kan hantu novel...so buku ni under kaki novel.. n baru jer publish..so harus ku cari..aku dah bace sampai episod bape ntah..pastu die publish kat market plak..nak taknak kene beli jugak..gian lor..tapi serius...even cite die pasal kawen ngan sepupu..sangat2 romantic...owh..best gile..try ler bace...mintak2 harga pon berpatutan..hehehe

bab2 kawen ngan sepupu ni..mak ayah aku paling tak suke...tak kire la..sepupu ke..2 pupu ke..3 pupu ke kupu2 ke...asal dah name ade pertalian darah..or bau2 belacan memang mak aku tak bape bekenan..yelah..berbesan ngan orang yang dah kenal..tapi kalau dah jodoh..nak wak camne kan..tapi sebolehnye di elakkn..seperti mak aku menolak  ajakan  sepupu ayah aku yang nak berbesan...

hahahah..part ni pling aku suke..nak tergolek pon ado....sepupu ke 2 pupu ntah kepada ayah aku..mai umah nak bagi kad jemputan kawen anak die..mai ngan anak bujang tra..tantang..ngah mencari calon utk dibuat isteri...aku tak kenal pon...kureng rapat..mak die aku kenal la...makcik kiah...die kate die tgh cari bunga utk anak die..tanya mak aku..
ade ke bunga...
mak aku selamba jer..tu dalam pasu..bersepah..nak bunga pe..hahahaha..

ade ke..pastu selepas bagithu terang2..mak aku trus cakap...

anak2 duk ngaji blako lagi..kecik2 agi...lagipon mals nok besan ngan sepupu2 ni..hahahhaha...budok2 mudo loni..cari sdri lako..dok tunggu mok ayoh cari dah loni..
hihihihi..part ni aku setuju...kuikui

so...al-kisahnye..jangn le kawen ngan sepupu2 ni..nak2 anak mak gitu..berkepit 24 hour ngan mak...mane pompuan nak dekat..eeee..cari la sendiri mat oi...ingat ni zaman purba kala ke ape...

nota lutut : buku ni best..aku harus beli..warghhh..bila nak g popular ni...jgn habis stok sudah...



Isnin, 15 Mac 2010

SEPUTIH KASIH...SEANGGUN MERAH

seputih kasih..seanggun merah..hmmm tu la tema dinner HAAK..himpunan anak-anak kelantan...best takyah kuar banyak duit...RM3 je..mesti tak cye kan..hehehe..makanan cam hotel..sodap..berbaloi-baloi...so layan je la gambar..malas nak cerita...n aku menepati temanya..pakai merah + putih..hehehe




menepati tema ok...merah + putih..tgk..langsir bilik aku pon merah putih...



with niza...pemenang cabutan bertuah..memang btul2 bertuah..hehehe..aku pon tumpang sekaki


menu yang best.....ntah name ape pon aku tak tahu


daging masak hitam..best..i like


so..amat-amat berbaloi kan g dinner ni..hehehehe..31 ni dinner PERMATA plak..mintak2 aku bertuah..tapi bertuah ke? hmmmm takpelah..asalkan have fun sudah..kan..

nota lutut : agak berbaloi bila g dinner cam ni..hehehe..gambar laen banyak yang takleh upload..nati i upload lagi...hehehe

Ahad, 14 Mac 2010

SEMALAM YANG INDAH

emmm..smalam yang indah bila dapat..............................hmmmm melepaskan rindu..hahahaha..yeke..mane ade...hmmm..tapi satu lagi hajat tak tercapai bila tak dapat makan KFC lagi..hmmm..hari ni bus takde plak..bila la ek..malam ni ade dinner haak...seputih kasih..seanggun merah..temanya..hihihi..aku nak g makan je sebenarnye

baru balik dari first lady..n aku dah beli ...hehehehe..chuke2..mau pakai..nanti upload pic..n3 ni just nak letak pic bersama kawan-kawan semalam di SIDC talk..sungguh menyeronokkan di tahun2 akhir pengajian..sob..sob..sob..pas ni masing2 bawak haluan masing2..huhuhu



dari kiri : fiza penang, diyan, syazana, ada, fyza, aku n suezack at DK A..SIDC talk...dalam kenangan..






takpe..maybe pas ni dengan kerjaya masing2..nak kawen jgn lupe jemput ye....nak2 si budak ni ..hehehehe..dah tak sabar2 dah gayenye..cepat la kak.T makan nasi minyak ore Kota bharu pas ni..tapi tak tahu la lawn ore mano...hahahahha...kalu jadi seperti yang di mimpi..ish2..hahahah..hnya orang2 tertentu sahaja yang memahaminye...kuang3...


nota lutut : nak bersiap seputih kasih..seanggun merah....hihihi

Sabtu, 13 Mac 2010

HARI YANG KENYANG

HARI YANG KENYANG!!
mesti anda tertanya2 kenapa n3 hari yang KENYANG..owh..sungguh..memang hari yang amat2 kenyang hari ni..ape idaknya dalam masa 8 jam..aku diberi 3 kali makan..sebab ape?

TALK SIDC



by

Dr. Nazri Khan, MSTA, CFTe

OPTIONS & FUTURES

8.30 - 5.30 pm...

sungguh lama n sungguh penat..wah..sekarang pon masih mengantuk..but keja sekolah menimbun macam gunung..owh..
sebab hari yang kenyang dengan makanan

MEE HOON + PUFF + NASI AYAM + MEE HOON SUP...banyak kn..hahaha..aku makan sepuas2nya..

tapi..sekarang aku macam nak makan

KFC..hoho..sape ade motor? mau pinjam..aku nak makan KFC..lapar2..



mau makan ini boleh...tiha..jom3..huhuhuhuhu


nota lutut: hmmm..assingment bila la ko nak habis...banyaknye keje sekolah..menci2..huhuhuhu..KFC owh KFc..huhuhuhu


Khamis, 11 Mac 2010

TOMYAM 3 KETUL ...HAMPEH

eeeee..geram + sakit hati + tak puas hati..= nak bom cafe IK..boleh tak? gila makcik tu..cekik darah betul... ..sabar jelah..tomyam ayam RM 5.00... RM 5.00 ok..kalu aku makan kat luar siap dah boleh makan sekali ngan air dah..ini Tomyam n Nasi Putih sikit RM 5.00..kandungan TOMYAM mahal ...ayam 3 ketul saiz duit syiling seposen...serai 5 batang...bawang 1 labu...air 4 tempayan la kot..hampeh...rase..nak sembur je depan makcik tu..aku tanye dengan muka tak percaya..btul ke makcik RM 5.00..dia cakap..yela..RM 5.00..aku tak kisah kalu RM 5.oo tapi sedap, ni dahlah tak sedap..ayam 3 ketulll..eee memang memusnahkan selera makan aku betul..ingat nak suruh aku telan serai ngan bawang ape. letak banyak2..gilos..pasni..jgn Harap aku nak makan kat KEDAI KO LAGI MAKCIK...eeeee


nota lutut : kalau nak Up harga sama cam 5 star pon..agak2 la..kalau sedap cam hotel takpe..ni kalau bagi kat kucing pon..kucing tak makan..sebab dah semua serai..Bongek...eeee..

SAMAN

hmmm..sbelom aku teruskan n3 kali ni..aku trut bersedih..terbaca di blog su, yup..cukup sedih...tapi hidup perlu diteruskan dik...kepada suraya juga..hope ko sentiasa tabah..setabah dirimu yang dulu...yup..siapa sangka bila orang yang kita sayang sakit or ape2 je..begitu juga dengan aku...bila dapat bad news dari kampung mesti kelam kabut..yup bagi aku..family lagi penting dari segala -galanya..if kalau terpaksa stop study pon..aku sanggup..demi mak ayah aku...hmmmmm....semoga diberi ketabahan kepada mereka...   :(    Amin

SAMAN

berbalik kepada n3 aku kali ni..hmmmm pasal SAMAN..ntah ape lah kan..sepanjang dapat lesen ni aku belom pernah di SAMAN..n semalam aku bermimpi aku DISAMAN oleh JPJ...aku dah merayu2..tapi dia saman gak..kurang asam betul JPJ tu..dahlah JPJ tu berlagak..aku drive laju....kene saman..eeeee..aku terbangun..ingatkan betul2..dah la yang kene saman tu kereta ayah aku..tapi yang aku hairan kene saman RM 10.je..hahahahhaha..tak logik langsung...aku siap marah2 lagi kat makcik JPJ tu
..mimpi..mimpi..ape da..hmmm


nota lutut : kadang2 mimpi ni ada yang betul..hmmmm..ntahlah....

Rabu, 10 Mac 2010

AKU ADE 3

Bersamamu..bersama walau kemana jua....tarararara..aku dh ade 3..ade ape ek?..toing2..

3 APE TU?

NOW.. !!

AKU PUNYA 3 NOMBOR..cukup semua..

MAXIS



CELCOM




DIGI





untung-untung..diorang bertanding mau tarik perhatian..dengan buat sms free la..super saver la..free call la..so tak adil la kirenye kalu aku tak merasai semua kelebihan-kelebihan yang ade..muahhahahaha

SO..
aku pon dengan gatal tangannya..menggunakan 3 nombor ni..ade orang sampai 5..jgn terkezut..so aku bukan tahap bengong n gaban lagi la nak pakai sampai 5 nombor...tapi tak tahulh kot2 nanti kebengogan melanda mbuatkan aku pakai 5 nombor pulak..mintak dijauhkan okeh...

SO..

thanks DIGI..sebab free sms, free call after RM 2.oo..berbaloi2 kan
thanks jugak CELCOM... setengah sen sms, call pon 10 sen je..berbaloi jugak
thanks MAXIS... 1 sen sms, call 15 sen je..berbaloi je..


nota lutut : gunakan semua kelebihan yang ada sebelom umur 25..hahahaha..sebab bila dah 25..kelebihan dah takde...so..gunakan sebaik-baiknya...hehehe
Tq   en .ggle..gambar di curi dari incik google...



Selasa, 9 Mac 2010

INTERNET YANG MACAM SIPOTTTT

eeee..ngah2 keje banyak la internet nak buat hal..orang yang repair tu tak reti2 nak siapkan cepat2..kalu kat blok laki cepat je diorang buat..kat blok pompuan..mak aih...bukan maen lama lagi..ambik kesempatan ke ape...eeeee..dah cabut tu tolong la sambungkan balik..dah la sekarang assingment ngah banyak bertimbun2..sampai nak demam aku memikirkannya..dengan lecturer yang kononya berteknologi..serba-serbi guna e-mail..ingat aku hadap laptop 24 hours ke..kalu nak guna teknologi pon biarlah tahu teknologi kat ........ bermasalah..bukan guna Broadband...arghhhh..masalah2..gerammmm...aku bomm jugak..
kenapa la tak guna sms ke..ape ke...telefon kan senang..hahaha....sabar2..owh..internet cepatlah menjadi...

nota lutut : mood ngan intenet kat sini..owh aku di lab mengambil kesempatan...huhuhuhu

Isnin, 8 Mac 2010

IMPIAN

IMPIAN semua orang ada impian .aku pon ade impian aku..tapi sekarang impian lebih matang..n setaraf dengan umur sekrang..impian ni wujud bila kita nakkn sesuatu..sehingga la sesuatu tercapai.. impian yang penting mestilah impian untuk membahagiakan keluarga..itu adalah utama..n takkn berakhir...i love my family...

Masa di f6, aku n the geng memang taksub dengan IMPIAN nih...tapi impian kitaorang 1 je..nak masuk U..hari2  pgi sekolah mesti cakap pasal nak masuk U..begitu excitednye..sampailah..aku n the geng btul2 leh masuk U..indahkan waktu zaman-zaman muda remaja dulu...impian dikongsi bersama..sape lagi kalu tak geng F6 aku, yani, wani n seme...kemana2 pon mesti berempat..tak sah..kalu tak ber4..sampai g kem pon kene dera habis-habisn sebab KLIK2..tapi pas balik kem takde nak berpisah pon..still berkepit jugak..hahahahaha..indah kan..aku rindu saat-saat itu..sob..sob..


ni sekarang..impian telah menjadi satu matlamat besar yang harus dicapai...aku dah capai bebrapa impian aku..tapi masih banyak yang tak tercapai..n insyaAllah..coming soon..
antaranya..


1. IPTA  ..USM
cerita masuk U..masa ni sangat2 indah..aku berempat..selalu je angan-angan nak masuk U..semua dah planning siap2..sape nak masuk U mane..nak pilih kos ape..leh kate setiap hari..topik sama..masuk U..wah..best kan saat tu..sehingga lah tercapai hasrat kami berempat untuk masuk U..3 di USM..seorang tercampak di UKM..hahaha..yani la tu..sape lagi..masing-masing bawa haluan masing...

2. LESEN..
ni cite lesen plak..alkisahnye..aku takde lesen ..even lesen Motor sekali pon..pastu timbul hasrat nak buat lesen..aku excited nak buat lesen kereta je..sebab impian aku..sebelum kerja aku mesti dah boleh bawak kereta..hahaha..tapi tercapai gak lah..aku buat lesen motor n kereta sekali gus..sem 2 tahun 1 kalu tak silap..mak oih..pokai jugak aku..hampir2 rm1000..tak gune duit family pon..duit individu..wah2..betapa pokainye aku selepas buat lesen masa tu..tapi sekurang-kurangnya aku dapat apa yang aku nak..thanks pakcik bagi aku pandai bwak kete..hhahahaha..

3. KONVOKESYEN
dah masuk U..mesti nak konvokesyen kan..so..ni tahun last aku disini..final..insyaAllah bulan 8 or 10 kot after practikal training aku graduate..hmmm..tak sabar nak pakai jubah..hehehe..kaler purple..n yang atas tu kaler silver2..agak2 baju kaler per yang macthing ngan jubah ek..hmmmm..tak sabar nye nak naek pentas DTSP tu..so DTSP..tolong la siap cepat2..aku nak konvo kat induk..takmo kat kejuteraan..

4. KERJAYA
ni after graduate..aku takmo jadi penganggur yang terhebat..takmo menganggur lama2 sebab loan PTPTN menimbun..kalu tak silap RM 19500..banyak tu..tak termasuk interst la ape la..huhuhuhu..so kene keje sungguh2 bayar n beli yang aku mau..tak sabar mau kerja..

5. KERETA..
oh..sudah semestinya..dah kerja mesti nak pakai kereta sendiri..kalu pakai kereta my daddy..nanti kene cermat2..minyak nak kene full je kalu naek kete ayah..hehehe..kalu turun je sampai line 3..mula la bising..owh..sesekali pinjam takpe..tp  btter beli sendiri kalu dah kerja..nak jugak merasa kereta..n yang pasti aku idam2kan MYVI silver..wah..lawa gile..nak2 SE..tapi nantilah..aku mau keje n kumpul duit beli kereta..

6. KAHWIN
yang ni dalam perancangan rapi..siapa taknak kawen...tapi masih terlalu awal lagi mau kawen..study pon tak habis lagi..mau lempang dek ayah aku...hahhahaha..so..sabar2..hahahaha

7.RUMAH
yang ni pon dalam perancangan lagi..semoga dimurahkan rezeki untuk memiliki aset sendiri..mau kumpul harta banyak2..jadi cam siddiq jual unta..hahahaha

8. STUDY
nak sambung study..ingat nak buat master..tapi tak diizinkan lagi..kerja dulu..lagipon adik2 aku masih ramai lagi nak study gak..so kene bagi peluang untuk mereka merasai pelajaran di peringkat ini..nnati semua dah settle..insyaAllah aku sambung..

9. HAJI
kalu dimurahkan rezeki aku nak g bersama kedua orang tua ku...tapi rezeki tak mengizinkan lagi..aku berdoa semoga ayah n mak aku di percepatkan..semoga dapat mereka buat haji diwaktu masih sihat..insyaAllah...



p/s : impian akn jdi  knyataan jika kita berusaha utk mencapainya..insyaAllah..


    

Ahad, 7 Mac 2010

AKU MAU .......?

oh..aku mau baju tu..lawa yang amat..dah 3 kali aku masuk kuar first lady tu..tapi memandangkan duit tak bape nak cukup lagi..so kena tahan la gelojak dihati untu memilikinya..aku tgk kat shahirah butik online..emmm lagi lawa..tapi harga pon lawa n satu ag..takde saiz aku n dah
 SOLD OUT..
hampeh..buat aku betul2 kuciwa...dah la kaler purple..hmmm..sbar2..maybe kalu kali ke-4 ni aku pegi lagi kat first lady..aku pastikan yang aku akan beli..huhuhu..leh pakai g dinner + praktikal nanti..huahuahaua..bang..nak duit..mau beli.....



p/s: tabung cepat la penuh..aku mau beli ....

Sabtu, 6 Mac 2010

AKPK

semalam aku, suzack n kak mira g dengar ceramah AKPK..under BNM...banyak gak la input yang kitaorang dapat..sambil2 tu isi mana2 jawatan kosong..interview terbuka pon ade..tapi ntahlah..tak berkeyakinan la plak..huhuhu..takpelah..

nak cite pasal program AKPK la ni...program pendidikan kewangan kaunseling kewangan dan pengurusan kredit secara berkesan..orang-orang AKPK ni akan menyelesaikan masalah dengan tidak mengenakan caj ape2..bagus kan..aku pon rase cam nak join jer..yelah..ni dah dibebani dengan hutang PTPTN..sekurang-kurangnya bila masuk program ni..nampak flow skit perjalanan cash in n cash out..

n selain itu..sila ambik perhatian ye bang..jangan guna kad kredit kalu nak selamat...try le gune..aku fire cukup2...kad kedit ni lagi satu isu besar..bila guna best je kan..takdak duit guna kredit kad, masuk hotel kredit kad, masuk mall pon kredit kad..sampai penyata bulanan..ambik ko..4 , 5 ribu..kalu gaji cam perdana menteri takpe...ni..adui..owh tolong la..jgn la aku pon terjebak dengan kredit kad nanti..

jgn le hidup dibebani hutang selama-lamanya..merana2..mati pon dengan hutang nanti..pastu jawab kat lobang kubor.hhaha..even berhutang dengan bank sekali pon..so langkah berjaga-jaga, selidik diri, selidik kewangan peribadi..kalu mampu... beli..kalu tak mampu..tengok saje sudah ye bang...ok..


INTERNSHIP

Lambat update internship..ni last sem di USM..so salah satu dari 4 unit kene buat praktikal training...so intership placement dah selesai bila aku dah diterima..syukur alhamdulillah...mula2 ingat nak buat kat SETIU..yelah kat umah pon dah takde orang...boleh la teman kn mak ayah aku..tapi abg aku suruh buat kat tempat dia..so cari punye cari adelah satu company pemaju hartanah dekat ngan umah die..so..aku try apply..aku apply 3 tempat..tabung haji, agro bank n ioi properties..

Alhamdulillah, aku dapat kat Johor..ioi properties..n then bila list kuar..terkejut..dia hantar aku kat cawangan LAGENDA PUTRA..kenapa tak letak kat cawangan  BANDAR PUTRA..huhuhu..agak jauh jugak la dari umah abg aku..huhuhu..terpaksa la..so, terpaksa jauh skit..n bestnye dapat elaun..hehehe..boleh la save skit2..umah dah FREE, makan FREE..untung2 duit pocket abg aku bagi..hahahaha..yelah..i kan student..boleh la ye bang....kuikui..(adik yang jahat)..hehehe

so, masalahnya sekarang...habis final exam 5.05.2010, tapi nak balik umah lagi..start internship 10.05.2010..owh..leh mabuk camni...camni ek..huhuhuhu..problem2?..


UPDATE 2

emmm..sambungan dari update 1..dah berhabuk blog ni..aduih..ntahlah..sebab terlalu busy..busy ngan exam+presentation + BSG lagi..argh..mcm2 la..banyak sangat kerje...huhuhu..nnati ade  mood lebih ..aku cite la..sian blog ni..berhabuk ko yer...