Selasa, 31 Mei 2011

HARI SUSU SEDUNIA

Hari ni HARI SUSU SEDUNIA kan
so..wajib la minum susu..
sebab hari susu
tapi hari ni aku minum nes+ susu
kire boleh la tu
susu jugakkn
tapi dah besar2 ni tak minum sangat dah susu
kcuali gastrik melanda
nak2 susu putih je...tapi tu la
nak taknk kene paksa diri minum kalu sakit
eeeeee..cam makan ubat pon ade

so..kalu nak sihat minum susu
nak2 susu ibu..hihihi(ni time kecik2 aku minum susu mak aku sepenuhnya)
korang minum tak?
tapi budak2 skrang dah tak macam kite kecik2
minum susu lembu banyak dari susu ibu
why?
ntah la...
tanya la diorang..
nanti balik aku tanye danish..

sedapnye susu...nak2 yang strawbry...nyum2

Isnin, 30 Mei 2011

EN.$ PON PANDAI MANDI PAGI..

Haizzz
takde mood nak keje
hari2 takde mood
gaji nak..ape da...tapi tula..
ni alkisah en.$..pagi2 dah mandi
maklum la keje kat site
hari2 kene mandi..
pagi2 pon dah kene mandi
ingat org je ke mandi hari2..
kete pon nak mandi hari2..
nak2 tempat keje aku ni sangat mencabar dengan kekotoran yang amat
dah macam ape dah
balik je keje..rutin utama..terus mandikan en.$
nak g keje mandikan lagi..2 kali sehari tu
dah macam tuan die dah
naseb baeik la ko warna hitam
kalu wana putih..aku tak tahu la....


ni en.$ baru pas mandi..tiap2 pagi mesti mandi...

p/s:cuti dah lulus..tapi bos awal2 dah pesan..siapkan report dahulu sebelom cuti..huhuhuhu

Ahad, 29 Mei 2011

BILA DAH BESAR

siapa yang besar
mesti la budak comel ni


Muhammad Danish Faris Bin Mohd Zainudin..
dah jadi bapak org abg aku..
hihihi..aku je blom..hihihi..dah mengarut daaaa
sekarang bukan men lincah lagi sekarang..
semua dah pandai..bejalan je malas
memang budak laki gitu agknye
kalu balik kesana mesti dapat special kiss punye
siap ngan air2 liur sekali..
tapi pe pon sangat2 la hepi
sebab die dah dapat panggil aku makteh..even dengar teh..teh..je
kalu suh sayang..mesti die dekatkan pipi kite n peluk kuat2..
owh..sweetnye
best kan kalu anak sendiri..hahahah..berangan lagi..
so biarlah gambar yang ceritakan keletah si comel ni
makin besar...makin bijak n makin  notti ye kamu..

ni semalam punye pic..tak duk diam nak snap pic...

n tehen tentunyr ngan mama n papa nya..
seeee
korang rase si kecik ni ikut muka sape?papa nye



or mamanya...tak pon ikut yang ni kot...hihihi


Dapat SURAT CINTA...

 i dapat surat cinta...
u olsss ada dapat tak
ni surat cintan terbaek dari sultan..
hihihi
minggu lepas my bro call
"long ade 2 courier kat umah..so kene p amik kat pejabat pos yang cawagan serahan 


penyata courier...ni kalau tuan umah kedaun takde kat umah..mesti die anta benda alah ni je...

so..aku pe lagi..ingatkan surat dari yang tersayang..cewah..
pecut kete 120km..hihihi..tipu je..ne boleh pecut..jalan jemm daaa
sampai kulai..terus letak bag n amik penyata courier tu..terus p kat pejabat pos
sampai2 je...huhuu
aggrement upanya..so dengan perasaan hampa..balik umah semula
singgah kedai tapau ABC...tup2 dapat calling dari my bro upanya ade penyata courier lagi
so..kene p sekali lagi la
kali ni surat cinta  dari sape agaknye ek..
dalam hati tertanya2...
takkn en.hubby nak buat suprise kot..
tapi ne la tahu kan..
sampai2 je..org tu tgk muka aku semacam je
yelah..asyik org yang sama je
last korang tahu tak SURAT CINTA dari sape?
upanya
SURAT CINTA DARI

PTPTN YANG TERSAYANG

borang pertukaran ujrah anda tidak lengkap..so return back..sekian terima kasih
menyampah i..ni nak kene lengkapkan balik la ni
hangin je aku....

Laksa Penang....

Haizzz
pagi ahad semalam aku masak Laksa Penang..
terbaek dari ladang..hihihi
siap mms en.hubby lagi bagi dengki skit..so..
meh kite kongsi skit resepi kat sini..
ne tahu u olss ade nak masak untuk tersayang
en.mate tak penah makan lagi laksa penang air tgn i..
hihihi..gediksss..mee kari penah lah..
melambung2 puji..kuang2..
tak tahu le puji ikhlas ke saje nak amik hati
hope ikhlas la n menepati seleranya..tak gitu bang..hihihi

LAKSA PENANG

Kuah..

kuah die..terbaek punye..my sis n bro cakap dah boleh bukak kedai..hihihi..verangan lebih yep...hihihi



1.ikan selayang 1/2 kilo-direbus bersama garam,asam keping n cuka..(air rebusan tu jgn dibuang...nnati buat kuah die)
2.Bunga kantan
3.Daun kesum
4.2 ulas bawang merah
5.3 sudu cili boh.-nak kaw letak lagi banyak skit
6.Asam Keping
7.Belacan
8.Gula,Garam n Ajinamoto secukup Rase...

Cara2:
1.Blend ikan selayang yang telah direbus bersama2 bawang merah n Cili boh n Belacan
2.After blend ....Tuang dalam air rebusan ikan tadi
3.tambah air if kuah terlalu pekat dengan ikan....n then campak semua bahan2 kat atas
4.tunggu sampai mendidih..n rase la..hihihi..senang..mudah n cepat..

Ulam:


yang ni tak lengkap okeh...telur rebus masih atas dapur..n nenas tengah potong..hihihi..so..snap je apo yang ado..

1.Up to U..
2.like me....Bawang,Salad,Timun,Lada Besar,Telur Rebus,Nanas n Limau Kasturi...

Laksa...
1.Beli Yang Dah siap..balik..celur air panas je

THEN

MAKAN...
hihihi

motif..amacam bang?dah boleh jadi wife blom..dah pandai masak ni....hihihi..

Jumaat, 27 Mei 2011

Aku Yang GEBU...

tajuk tak boleh blah..
GEBU GABAS
 la konon..
perasaan..hihihi..tapi seee..btullkan..aku sudah gemukssss
pagi tadi punye candid...
candid la sangat..

view dekat skit n lagi poyosss
sape yang menyampah..sila p maen jauh2..hihihihi..
ni punye rase mnyampah kna msuk keje pagi sabtu..
hati dah terawang2 nak balik kampung
makan telor penyu...
emmmm..nyum2...

motif: nak mms tak lepas..huhuhu..kesian en.mate..huhuhuhu

Khamis, 26 Mei 2011

Aku & Nora Elena


haizzzz
mesti korang pelik kan..kenapa Aku & Nora Elena..


aku ade dalam drama gak ke?
owh..takde okeh..
tapi kesinambungan dari cite itu aku mendapat nama dari budak opis
"tengok yanie..mesti ingat Nora Elena"
hmmm..mesti korang lagi tertanya2 kan
takkn muka aku sama ngan siti saleha kot cam kat bwah ni..
owh..berangan...hihihi


owh..tidak..maybe sebab nama siti kot?
pon tidak..
tapi seriusly..die ni lawa..aku minat sangat..

so sebab ape aku dikaitkan ngan nora elena?
.
.
.

sebab aku ni
PENCERITA YANG SANGAT BAIK...
hihihi..
setiap pgi mesti k.azizah akan cari aku untuk tahu cite ni
even die tengok sekalipon..mesti die cari aku..
sebab aku cite best kot....
poyosssss

tapi aku baru tahu bahawa cite Nora Elena ni sebenarnya diadaptasi dari novel kat bwah..


harus cari ni novel..best bangat...so jangan lupe saksikan nora elena..kul 7pm-8.pm..isnin hingga khamis je...

Novel yang membelai perasaan ini mampu membuatkan anda sayang untuk meninggalkan walau satu patah perkataan pun. Sepuluh tahun lalu, kesucian Nora Elena dinodai. Andai masa boleh diulang kembali, pasti jiwanya tidak punah. Tapi dia sedar, takdir hidup tidak memihak kepasa sesiapa. Saiful Idham, tunangnya pergi kerana tragedi ini. Tiba-tiba muncul Seth menawarkan diri untuk menjadi suaminya. Nora Elena keliru...

Tapi mengapa Elena menjadi wanita asing dalam perkahwinan mereka? Rahsia yang selama ini disimpan kemas, akhirnya terbongkar. Sebenarnya, Sethlah lelaki durjana itu. Menodainya atas alasan kerana kasihnya yang suci! Benarkah?

Apakah kisah seterusnya? Apa yang harus dilakukan oleh Elena terhadap suaminya? Mampukah perkahwinan mereka bertahan?
Segala-galanya dalam Kasih Yang Suci. 

p/s:  en.Mate tengok la cite ni..best..aku bagi 150/100..boleh?

Rabu, 25 Mei 2011

Kembali Mengediks......

kembali mengediksss...
ya..itu la aku..
untuk kesekian lamanya aku menunggu saat ini
hihihihi
so..pasni jgn marah ye bang..
jgn jeles..
hihihi..mesti tertanya2 kan..
kecuali en.mate...
die dah tahu awal2 dah..
yes..
sudah dapat tepon baru
so..pasni adegan mengediks kmbali lagi
sebab dah ade kamera balik
tu je yang penting
sebab tepon dulu kamera dah rosak...kamera dgital aku pon rosak gak
so..memang tak bergambar la aku
setahu jugak tu
tak boleh nak menggediks...hihihih
so..pas ni boleh la mengediksss
tapi tak dapat cam kaler kat bawah...sob..sob..sob
tapi still cun ngan hitamnye...
sesuai ngan en.$..
hitam jugak


ni la baby baru aku..hihihi..

b..jgn jeles...aku dah jatuh cinta pada nokia plak..tak suka dah sony..boleh?tapi en.mate still dengan sony die...siap ade 3G u..
en mate suh ambik 3G..tapi poket tak bape nak telus..yang ni sudah la...nanti nak 3G tunggu gaji besar gedabak lagi k..

p/s: b..jgn nak tukar ngan sayang plak pas ni..hihihihi

Agak2 Dapat Tak?

Hari ni takde mood sebab kena masuk training
duk dengar je
bla..bla..bla
ape pon aku tak paham
esok dah nak kene running new system..n new report
mampos....
aku kat tengah2 tersepit..
plant guna code lain...stock guna stock laen..accounting pon guna code laen...
aduyaiiiii...
tak suka training
lagi bagus kalu aku siapkan keje
takde la banyak sangat nanti (macam la banyak sangat ko punye keje)
aku tak risau yang tu
aku risau tak dapat cuti next weeek
huhuhuhu
buat nye boss meroyan taknk bagi cuti mampos i
satu kampung dah tahu aku nak balik ni...tipu disitu..hihihi

AGAK2 DAPAT TAK EK?
huhuhuhuhuhu....

Selasa, 24 Mei 2011

GEMUK TAPI KURUS...

GEMUKSS Sudahhh
hihihihi
entry berunsur perkembangan diri
khas untuk en.hubby...poyossss
dan untuk kengkawan jugak..hihihi
owh..en mate..sayang sudah gemuksss
mesti kamu hepi kan
sdah cecah 4*...hihihi..but sekejap je
demam 2 hari..turun balik
nth..rase cam gemuk
tapi en.mate tak percaya pon..boleh?
die cakap..perasaan je tu..
 aku rase gemukksss tapi baju still longgar
nak2 jam n gelang..lagi longgar ade la...
emmmm..maybe lemak tak sampai kat tangan kot...hihihihihi
dah tu lemak asyik kumpul kat pipi ngan peha je...
seeeeee
aku yang semakin bambam...



motif: tuju kat en.mate supaya meroyan untuk turun jb cpat2..hihihi..rindu bangat..

Isnin, 23 Mei 2011

LEWAT KAHWIN

tadi terdengar Hot.fm...
n then kuar topik cam kat atas tu
Lewat Kahwin?
emmmm..boleh jadi isu plak ek
maybe la kot..sebab  institusi kekeluargaan dah tergugat sekarang
yelah..pompuan ramai sangat...yang tak kahwin lagi ramai
alasan ..takut mmeberi komitmen..btul2 memilih..n hantaran terlalu tinggi?
n maybe dalam my family or keturunan..
aku boleh dianggap 

LEWAT KAHWIN

bcoz
sepupu aku yang umur 20 pon dah nk menamtkn zman bujang..
so thats means..aku yang 24 ni komfem la dah lambat..huhuhu
takpelah..aku banyak komitmen..
sampai seru kahwin la
huhuuhu
naye btullah..padahal baru 24
yela kot..sebab abg aku yang laki pon umur 24 dah kahwin...
aku pompuan 24 tak kahwin2 lagi
cam tak caye je aku dah umur 24..
tu pada angka..bukan pada wajah..hahaha..poyossss
tapi btul...hari tu nak g beli kasut sekolah adik aku..die ckap kasut aku
mak aih..melampau u..takkn i budak sekolah kot..tahu la kecik

so..konklusinye...sampai seru kahwin la...


Ahad, 22 Mei 2011

PJJ

ape la aku ni sampai sekali post 2 entry...
ntah..mals nak buat keje sebenarnya
aku duk cari keje baru je kat jobstreet ni
ngeh2..hope area2 sana
takpon my hubby perlu kesini
sebab takmo PJJ


PERCINTAAN JARAK JAUH


banyak dugaan kan...

mesti korang fikir aku nak sambung study PJJ kan
tapi tak pon..tak de seru lagi
seru nak kawen lagi kuat dari seru nak sambung study..hihihi
gatal ek
tadi baru gaduh..tak sampai 15 min dua2 dah meroyan
boleh?
aku yang buat hal..aku yang merajuk
mane die tak geram..so sorry b..sayang tak buat lagi..janji..huhuhu
sampai en.hubby cakap

"patutnya abg yang hilangkan diri..ni terbalik plak"

tengok..tu la perangai aku..aku merajuk die pujuk..die merajuk die yang pujuk aku balik
hihihihi..nak buat camne..terima la bang seadanya diri sayang ni...hohohoho

so..sebelom tahun depan ...aku perlu bekerja keras mencari kerja disana..
or
resign..kahwen n sampai sana baru cari job..

tu pilihan my hubby..yelah memndangkan ekonomi die lagi stabil dari aku..huhuhu

huhuhuu..meroyan jap

p/s: tak sabar nak tunggu en.hubby ke sini
emmmm..baju untuk majlis itu tak hantar jahit lagi...nak buat baju pe ek...?pening2..




HATI 0

haizzz
takde mood nak keje
hati aku 0..sedih..lemah longlai..
bila ingat apa yang aku buat
mesti aku menyesal gile
ye..memang salah aku..
menangis sendiri kerana kebodohan sendiri
betullah org cakap..sakit bila ditipu
mungkin tu apa yang dia rase bila aku menipu die
tapi aku tipu sebab taknak die terluka
tapi ternyata aku sangat2 tak pandai nak menipu apa2 dari dia
sekrang terima la padahnya
padan muka kau
maafkan sayang abg..sayang mengaku sayang silap..
aku terasa jauh..terasa die semakin jauh..jauh dari aku
huhuhuhu..help me...

Khamis, 19 Mei 2011

DILEMMA

haizzzz
aku dalam dilemma
why?
ntah..pasal kerja kot
keje sekarang bukan tak ok..cuma maybe tak systematik kot
n then maybe die punya flow aku sikit tak faham
n yang paling penting..ramainya org lama nak resign..
so harus la..aku kene start mencari keje lagi
n fokus sekarang ke KL
sebab yelah...kehidupan pas berumahtangga nanti pon akan ke sana jugak
kalau jodoh dengan si dia..mintak2 di permudahkan segalanya
hihihihi
so..target sekarang harus mencari lagi..
penatnye nak mencari kerja laen..huhuhuhu
aku penat btul bab2 nak interview ni...
so..how?
hmmmmm.....keje sekarang dah ok...lagi senang dari keje dulu
but..tu la...hmmmmm..time to tingking3...huhuhuhu
help....abg..tolong cari keje boleh?hihihi

Rabu, 11 Mei 2011

START PUASA

yeahhhh..aku sudah berjaya untuk start puasa balik..
dah bape lama dah duk tangguh je keje
nak start bukan maen susah
sorang pon sorang la
bulan 8 dah dekat
nanti tak pasal2 kene berdouble plak
so..misi utuk menghabiskan ganti puasa
ni bukan tinggal sebab malas k
ni sebab memang ABC
Allah Bagi Cuti
so..tak puasa la..hihihi
tapi wajib Ganti Okeh...
so..ni hari Kedua dah aku berpuasa+sunat Khamis
dah alang2 puasa..hihihi
so..yang duk bermaen dalam otak ku sekarang..ptag ni nak makan pe?
wajib ke pasar Tani Petang ni..hihihi


HAPPY MOTHERS DAY

HAPPY MOTHERS DAY 
to my lovely mom...
SENIN BINTI ISMAIL
love u so much
sedih sebab tak boleh nak celebrate tahun ni..
tahun lepas leh celebrate sama2...
miss u
terima kasih kerana membesarkan ku sehingga kini
u are my superwoman...hihihi



p/s: baru nak post..sebab terlalu manyak keje..huhuhu..entry dah lama ditaip..

Isnin, 9 Mei 2011

BESAR PERIUK...BESARLAH KERAKNYA

haiiizzz
korang penah dengar tak pepatah kat ats nun
lagi besar periuk..lagi besar die punye kerak..
cam kehidupan kita la kan..
lagi besar gaji..lagi besar kos hidup
hmmmm..tensionnn
terlalu banyak komitmen....tu la keraknya
apa yang aku merepek?
ntahlah..aku sendiri pon tak pasti
tapi yang pasti aku sangat2 tension
lagi besar gaji..lagi besar gunanya..huhuhu
help me.....

Khamis, 5 Mei 2011

MISI UTAMA

Misi Utama Hari ni
Siapkan Report Seberapa segera...
Boss asyik duk tanya2 je..
mane report..
sabar boss..Sabar
i baru dapat statement semalam..
nasib baik leh toleransi skit..
so..dateline di delay ke minggu depan
tapi dapat dateline baru..for this month only
on Monday Morning
tapi tu pon kalu boss masuk keje
hope tak masuk pagi
kalu tak leh mampos i..
huhuhu
help me....

Rabu, 4 Mei 2011

BAGAIMANA NAK MULAKAN.....

hmmm
haizzzz..blogerzzz
skunk tak boleh nak berblogwalking sangat..berukband sudah diterminate
so..beronline dari opis sudah..
lama tak berblog..kekok sudah

menjelang cuti sekolah ni..banyaknye aku dapat saman dari members
saman kenduri kawen la..huhu
tapi ampun manyak2 coz..maybe tak dapat nak attend
jauh no..huhuhu..
so..kepada yang bakal mendirikan masjid..aku ucapkan selamat pengantin Baru...

kepada yang bakal nak mendirikan surau..
aku ucapkan semoga teguh menunggu hari nak buat masjid ye

dah tu..takkn orag je kot..ko bila lagi
ha..tang part ni yang aku susah skit
bila kene kat diri sendiri
nak2 plak aku anak sulung pompuan
agak2 nya..bagaimana nak mulakan ek
nak memberitahu kedua orang tua 
pasal nak start buat surau ni...
hahhaha..ntahlah..

Selasa, 3 Mei 2011

HEPI BUFDAY DANISH

HEPI BUFDAY BUDAK TECIK
Birthday yang 
PERTAMA
so..genap 1 tahun hari ni...
semoga dipanjangkan umur n dimurahkan rezeki
semoga membesar menjadi ank yang soleh
aminnnnn...hihihi
membesar dengan comel dan sihat