Jumaat, 29 Julai 2011

Puasa BLOM..Kue Raye?

salam ramadhan
nak ucap..salam ramadhan buat semua muslimin muslimat
sekejap je kan
ramadhan datang lagi
lip..lap..lip lap...tengok2 dah puasa
korang dah habes ganti puasa lom?
aku dah..hihihihi 
so sempena bulan pose ni..terpaksa la menjalani ibadah pose sorang2
buka puasa kat opis..huhuhuhuhu
nak buat camne..keje kan..
minggu lepas berjalan keliling giant..cari barang2 dapur lagi(asyik barang dapor aje,...masaknye idak jugak)..hihihi
masuk je giant..kue raya dah menggunung..mak aih
puasa blom start lagi
kue raya dah berlambak2
so tahun ni..adik aku rquest die nk beli kerepek2 plak..so thn ni
 turn aku l plak beli biskut bagai tu
nak almond london..
arghhhh..bestnye..
aci tak sebelom pose makan kue raya?
nyummmm..nyummm

seeee..ni baru skit...kat mane nak cari almond london yg sedp n moist2 gtu..nak kek lapis sarwak jugek...


*b nak rquest syg buat kue pe thn ni?hihihihi

Semangat Harimau MALAYA

salam..haizzz
28.07 kan bersamaan dengan hari hrimau malaya mengaummmm




harimau malaya..aummmmmmmmmmmm


so..hari tu aku decide nak balik awal sebab
ofkos la nak tengok bola..tapi bukan kat stadium la
so..Ot sampai 7 je..balik terus singgah kedai n beli syur n ikan2 skit utk masak
balik je..terus tak henggat..masak n terus bersiap mandi
turun2 dengan baju tido kuning..semangat malaysia katakan
sekali..tekan TV..TV 1 tak boleh tengok daaaaaa
uhuhuhuhu..ape la malangnye naseb aku
tu la..kutuk lagi en.hubby cakap tak dpat tengok bola..last2 aku yg tak dpat tengok
tapi en.hubby pon takleh tengok habis gak..
2nd half die kene masuk keje balik
so..adillah kn b..dua2 takleh tengok
dengan mogoknye..aku terus masuk bilik..terkebil2
rase nak pecut g kedai mamak pon ade
tapi sebab dah berpyjama bagai..so tunggu je la keputusan from en.hubby
kul 12 mlm tu..aku text en.hubby..
"abg..bola camne"..hehehe bukan tanye dah makan ke belom..bola lagi penting
tunggu 1 min...takde jawapan
tunggu 2 min..takde jawapan lagi
tunggu lagi..
pastu..aku pon dengan tak sabarnye..terus coll..muahahahah

me:"abg...malaysia bape gol"

en.hubby: "kalah syg..1-1..huhuhu"

me: adoiii..huhuhuhuhuhu..(tak senonoh kan..semangat katekan..bukannye nak tanye en.hubby dh rehat ke blom.tanye bola plak..sorry b..xcited..huhuhu")


safee sali..the best player.. i loike..hihihihi

tapi pe pon...harimau malaya tetap the best..sekian..

Rabu, 27 Julai 2011

My Special One

this story is dedicated to my special one..

tadi dalam keadaan boring..
aku belek lagi blog en.hubby yg sangat2 usang tu..
(bila nak update pon tak tahu)update leerrrr

baru aku sedar..betapa sukarnye die nak memiliki aku..tidak seperti mana aku menerima lalaki laen sebelom ini..

hari ni 27th July 2011..hari ulang bulan kami yang ke 21..
phewittt..that means..ni hari yg ke 608..
dah 608 hari syg bersama abg..
ini bermakna selama 608 hari jugak aku ditemani dengan perasaan sebegini..
rase cam terlalu sekejap..kan b

terlalu banyak benda yg aku lalui bersama..sepanjang tempoh perknalan..bgtu jugak dengan en.hubby yg penah kene marah..tapi apakan daya..kalau dah tersurat begitu..

andai abg tahu..sayang bahagia disisi sisi abg..
thanks syg..love u







Bilik Untuk Disewa

BILIK UNTUK DISEWA

-perempuan sahaja
-2 bilik kosong untuk disewakan di taman nusantara,nusajaya
-rumah teres 2 tingkat.
-no deposit
-sewa RM 200 termasuk Bil Elektrik & Air
-berdekatan dengan Highway to Tuas/Singapore/
-Berdekatan dengan NCIP
-Berdekatan dengan Nusajaya,Kota Iskandar,Bukit Indah
-Lokasi strategik..
-Rumah dilengkapi dengan Tv dll

- untuk keterangan Lanjut..sila hubungi saya..

yanie: 013-4466984
adiratna_girlz@yahoo.com

KEMASUKAN OGOS 2011...


Selasa, 26 Julai 2011

1K..for RAYA..aduyai....

salam..hai..
baru je menelaah budget utk 
RAYA 
tahun ni
huhuhuhu,..budget punye budget
tengok list rase nak menangis berguling2 pon ade
1K
wow..1K tu kalu aku blh buat mcm2 daa
tapi nak raya..nak buat camne..korang punye budget mcam mane?
ntah2 lebih dari 1K kan yg terguna
so..harus mencari duit banyak2 ni nak balik RAYA

List Budget

- Services en.saga : RM 200.00( ade tak service yg lagi murah?n paling penting..aku selamat sampai tanpa ape2 prob?dah la sorng2 ni..huhuhu)

-Duit Raya (ni paling penting..huhuhu) : RM 350.00

-Petrol + Toll : RM 200.00 (agak2 kan yg part ni ckup x 200?hmm..kalu terlebih jawabnye..sendiri fikir le..huhuhu)ponim deng..dah la kene drive balik sorg2..mau tak kejung aku..10 jam kalu ngan bus..kalu ngan kete..maybe 8 jam kot..hmmm..tgk la nanti

-Belanja : RM 250.00 (yg part ni pon takleh janji..name pon balik kampung..Raya plak tu..dah la.aku cuti seminggu..ckup ke?hmmm)

banyak kn..tapi aku rase cam terlebih je budget tu..takde maknanye nak ikut budget semua ni..ape yang ade dalam tangan tu..confirm semua meletop..hahaha..kate balik RAYA

RAYA..RAYA jugakkn..pas RAYA kan berselimut demam duit tarak..sape nak jwab..jawab la sendiri..so berwaspada la..u olls punye budget raya camne?bape hari balik cuti?


*en.s nak merasa balik kampung..so nanti kite balik ye...hope tiba ke destinasi dengan selamat..balik Kampung Follow Honda.. Balik JB Follow Viva la Plak...KONVOI...sape nak teman aku ek..ni maybe aku angkut mak ayah aku sekali balik JB..tinggal kn kampung kejap je..ayah kn..hihihi


Isnin, 25 Julai 2011

Festival Anjing..Anjing Hepi..Aku?huhuhuhu

alkisahnya..baru2 ni..kat IOI Mall ade festival
aku tak tahu la plak ade festival pe
so..sambil2 nak cari barang2 dapaur..aku menjegah la ke festival
mak kau..festival anjing upannya
macam2 gaya n rupa anjing ada kat ruang legar tu
ade yg buat pertunjukn..ade yg buat pertandingan
yang menyalak tak henggat tak payah cakap la
aku pon g la mencelah..
tapi dari atas la.tgk..mak kau..besar gile anjing..yg kecik pon ade ..comel gile


ni spesis ape pon tak tahu..dah la besar..takde blu plak tu..tapi suara die tak sehebat yg kecik2 tu..ni kalu ukur..dah paras pinggan aku kot..kalu kan kejar..mmg aku redha je la..hhuhuhuhu

aku dah seram sejuk dah
kalau yg kenal ngan peel buruk aku ni
mmg tak bolh blah la
aku kn memang trauma ngan spesis benda alah ni
ade cerita disebalik trauma ini
huhuhu..malu nak cite

yg pasti..

ANJING ...HEPI

AKU..BERDUKA

nak shopping pon tak senang..rase cam dekat je suara tu kat kaki aku
huhuhuhu..sabor je la..layankn gambo2 jelah..



yg ni comel gile..sampai tak nampak mate..penuh ngan bulu..tapi die punye suara..mak kau..



*n tu la hari paling tak best aku shopping..shopping dalam ketakutan..

TEGURAN

salam..haizz semua..
salam pagi..bersiaran di pagi2 bute plak ek
bos ngath kemana..tak masuk ag
tiba2 pagi tadi..bunyi msg ..check inbox
dalam mamai2 ag
aku set alarm kul 6.45..nape plak 6.33 dah bunyi
pelik gak
upanya2 nye
dapat msg...

" As Salam cik honey..apsal dah bayk ari blog x update..macm mane en.hubby nk baca..hehehe"

boleh plak....ape 2 je la en.hubby aku ni...yg blog die tu..dah berkurun kot..sampai dah boleh jadi blog puaka kan b..hihihi..jgn marah..kan kene jual..

bukan taknak update..bz sangat..tak terkejar nak buat..nk kejar raya punye pasal..kan i punye company shutdown awal..so..wajib la kene cover semua awal2..b..sebab tu la skrang balik lewat2..huhuhu...nanti syg try update..huhuhuhu

*update laju2 sebelom en.hubby balik dari jogging..sayang b,...mmuah..nak buat keje dlu...papai..


interprem jap..hihihi

Rabu, 20 Julai 2011

PENAT

AKU SANGAT PENAT 

TERSANGAT2 PENAT..

SO..BALIK NI..ISI PERUT DULU




TIDO


*tahap kemalasan dah melanda..asyik tengok banda sama setiap hari
bos..bila i punye kerani nak masuk
tak tahn lor mcm ni..my clerk dijgka msuk 1/8/2011..hope dpat la die buat keje
jgn cari pasai ngan aku dah..kan ade document yg terbang..huhuhuhu

HELP..

PENAT

eh..ape la aku mebebel ni...

gambar tiada kena mengena..just nak interprem..sekian..nak balik tito..

Isnin, 18 Julai 2011

ANNUAL DINNER 2011....sape nak itotttttt...

salam..haizzzz
berblog ditengahri..apakah...?
al-maklum la..ni time rehat..so harusla guna kesempatan yg ada..ngeh2..
sebenarnye aku puasa hari ni
tapi trgugat dek kerana air teh panas n biskut..huhuhu..boleh?
last2 tanpa banyak tanya..aku pon buat air teh n makan ngan biskut..hihihi
nak cite pasal dinner
aku dpat invitation from my company utk pegi DINNER..
kat area Danga Bay kot..kalu tak silap
tema: Smart & Casual
hmmm..agk2 nak dress up camne ek
dalam fkiran aku skrg..dress up tak penting
makan lagi penting  nn
kawan2..doakan aku dapat TV LCD
n mane la tahu mlm tu aku dapat anugerah pekerja terbaik ke..hahahah..verangan..
gurau je..tapi kalu betul pe salah..dapat cash ...hihihi..dah2..lambat lagi nak dapat title camtu
tunggu la aku kerja sampai muntah darah..pengsan depan boss..baru dapat kot..
doakan dapat TV LCD dah la..hihihihi (mintak2 dapat..berbaloi skit aku pegi dinner)hahahaa

taraaa..trtera namaku kat situ..

CIK SITI AZYANI BINTI ABU BAKAR

and this card..dah hntar pon..so jwabnye sape2 pon tak boleh ikut..sebbab


sebab aku dah reply dah..aku kn pegi sorg..dah tu..tak thu nak ajk sape..en.hubby jauh..so..takleh itot dahh

so..tunggu gambar 30.7.2011 ni..
camne agknye DINNER ni nanti...



Budak TV

salam..haizz
bersiaran dipetang hari plak
sebab skrang tengah nak OT kaw2 punye
boss dah bagi greenlight suh Ot
so..bila lagi nak cari income lebih
nak2 bulan depan dah nak raya
hihihihi
sambil2 OT..sambil buat onar..bukak Fb..n berblog dengan senang hati
tapi kan best gile keje petang sampai malam..
sebab tiada gangguan 

TELEFON

aku benci kau TELEFON
dah..dah melalut ke laut dah
nak cite peel anak buah aku yg sorang ni
alahai..memang cute mute die punye perangai
dengan TV no 1
memang tak menang org la
bab tengok pon ye..bab tekan2 pon ye
tengah2 syok org tengok..tiba2 kuar cite blue..
camni haa..
syok je die duk tekan2..sampai benda alah tu pon dah tercabut
last2..aku amik remote..btulkn balik..

ni die tengok lagi..knapa bukan kaler blue kot..alaih2 korang tahu x jadi pe..tak sampai 2 minit..Tv dah tukar jadi camni balik

tengokkk
suke bebnor leh tekan2 jadi camtu


naseb baik die tak maen tekan2 masa papa die n kitaorang tgk bola hari tu
kalau tak mau x ngamuk papa die..a
alahai adik danish ni
makin besar..makin banyak peelnye..


budak kute mute ni..hihihi..rindu mangat2

p/s: nak chowss dah..boss pon dah blik
Ot skit2 je..kan bos trkjut plak nak bayar gaji aku..hihihi

Jumaat, 15 Julai 2011

JB-Bufday Girl @ 24...

salam..hai..
nak sambung lagi
ni last cite Johorian..
pasni cite update hari2 plak
ni cite lepas2 punye..so..dah basi
tapi atas permintaan pihak2 tertentu..kna post jugak..hihihi

hari ke-3 en.hubby kat johor = jadi org johorian utk 3 hari..hihi
so..hari ketiga ni..hari last en.hubby kat jb
so..kna plak sempna ngan my birthday
tapi nak taknak..nak buat camne kn...

sebelom tu..mlam sebelomnya tu..pegi pasar pandan..
Pandan skrg dah jadi Up Town uuu..eeee..pasni leh try g Pandan Up Town Plak..
maybe ala2 bazar karat la kot
kitaorg tak masuk pon..sebab tjuan utma nak g pasar basah
nak beli barang2 masak utk masak berpicnic esok
so..g la beli cam udang n daging n sayur2 skit

ni udang pe ntah..16 inggit sekilo...memang fresh la..tapi en.hubby kate lagi besar n fresh..tapi tu je yg ado mlm tu...sblom g pasar pandan..g amik akak en.hubby dlu kat area tmpoi..join memborong kat p.pandan..

so..menu utk picnic ...

- Nasi Putih
- Udang masak lemak cili padi
- Daging masak blackpaper
- Kankung Goreng Belacan
- Air Ribena


taraaaa....tengok..kesungguhan nak memasak...hihihihi...leh jugak berpicnic..mkan utk 2 org ...

n mesti tak caya kan....

aku ke  yg masak

hmmmm

okeh..

seee

seee..pkul 8 dah berhempas pulas masak..umah bujang memasak ..hihihi

n menu utama


kek my bufday..sodap..kek aiskrim...thanks b..(tapi tak dapat nak tulis pe2 kat kek..sebab org nak buat tu takde.yg ade smua chef laki yg buat roti..so gagl plan A en.hubby)hihihi

before tiup lilin..aku sngat2 terkejut..cam shock pon de..bila diri ini dilamar..dah cite kat entry sblm ni kan...hihihii
tiba2 je en.hubby datang melutut n bagi cincin..wah..terharu btul..sambil2 tu aku plak yg blur
takut tgk en.hubby dah ketaq2...hahaaha..lwak gile..thanks b
ape2 pon sangat2 surprise from en.hubby..n tak pernah dijangkakn
so..romantik jugak en.hubby aku ni..hihihihi

so.biar gambaq plak bercerita..

bufday girl yg dah 24..dah tua dah aku...huhuhu


cincin from en.hubby

aku n en.hubby

 last..terus balik terminal hantar en hubby
huhuhu

kul 1.00 en.hubby balik kl
aku hantar sampai pintu bus pe..hihihi
tq b..dtg sni...
love u mangat2

interprem tuan blog..hihihi

so..dah habis cite johorian..sekian..time kasih..

p/s: kesimpulan: semua masak habis
berguna jugak kepala paip dalam kete..hihihi..leh bwak g taman..curi air kat taamn..hihi
nak chowsss..balik kulai









JB-Lepak2 Bazar Karat

Sambungan entry Jb-ketibaan En.hubby

Hari kedua En.Hubby kat sini
kitaorg decide p cari tempat nak berpicnic esoknye
so..pegi survey puteri Harbour..hmmm..sungguh mengecewakn..
takde pe yg menarik pon
kalu petang2 boleh la kot amik angin..
kalu nak picni..nak bentang tikar kat mane kan..
banyak kapal2 besar kat sini..utk tgk2 n amik pic boleh la..utk picnic cam tak sesuai je..hahaha..tapi housemate aku..boleh je  picnic kt situ..dah memang port die kot..


interprem tuan blog jap

so..ape yg nak di picnic
pagi tu just sempat buat benda alah ni je..sebab en.hubby rquest takmo makan makanan berat..so aku decide buat benda paling simple je la kan...

ini die..roti sardin gulung..sedap..komen from en hubby...(tak kenyang..sebab aku buang tepi roti tu...)bukan kene buang ke?baru lawa kan?bab kate en.hubby..bukan nak lawa..nak sedap+kenyang sayg..hmmm..yelahhhh

so..after round2 puteri harbour..kitaorg decide picnic kat bukit indah je la..kat situ lagi sesuai kot..so dalam kul 12..terus pecut ke bukit indah utk borong beli barang2 utk picnic esoknya..menu picnic (next entry)
after jelajah tesco ..n fyi..en.hubby kalah sebab aku pusing 1 tesco..mesti pas ni die dah takmo ikut daaa..sebab aku pusing semua lorong kat tesco tu..hihihihihi...mau tak lenguh kaki die..

dalam kul 3 pas beli belah..terus p mcd..tapi melepas mcd lunch punye..so caj harga biasa lor..takpelah..nak buat camne..tak sempat nak amik yg lunch punye...

ni makanan utk 2 org okeh..sedap gile burger spicy mc duluxe tu(eh..btul ke eja?lantak la)rase aku nak g drive thru je..dah la tekak tengh x sedp ni...baru je baik demam..huhuhu

after settle makan semua..aku terus balik umah..en.hubby balik hotel utk siap2 nak g jakel n bazar karat plak..ni gara2 aku kuar ngan abg.lan n k.ida la 2 minggu lepas..first time pegi bazar karat..pe lagi..so..ade plan la nak ajak en.hubby ke sni..best mangat2..duit pon best je keluar..

bazar karat ni ala2 cam uptown la kot..memang syok giler....banyak barang yg berjaya dirembat..banyak barang aku plak dari barang en.hubby...sabo jelah...yg kluarnye..duit laki aku jugak..hihihi..thanks b..

so..pe pon sangat2 ENJOY

p/s: fuhhhh...lega report dah siap
rase nak golek2 depan bos..siap mintak belanja KFc..hahahha
esok bos takde..aku la bosss..kuang2


Selasa, 12 Julai 2011

JB-Ketibaan YB En.Hubby

mengumumkan..ketibaan Yb...Dato.K


ni Datok K saya k
bukan Dato K siti nur haliza k
jgn jelez..ni Datuk K in future..pas kawen..dapat anak..ank kawen..dapat cucu..n baru la die dapat title
DATUK K
hihihi..gurau je b
7.7 baru2 ni my hubby ade ke johor
nak jadi org johorian kejap
so..pagi tu aku keje dlu..sharp2 kul 5 aku blah dri opis n g ambik en.hubby kat terminal
tapi yang best aku yg sampai dlu
bus en.hubby cam kure2 daaa
lambat gile
kul 6.00 gak baru sampai Jb
n my surprise to en.hubby 
seee..puding jagung...malam tu buat..en.hubby nak mkn puding gula hangus..tapi sorry b..pengukus takde..len kali k..n jwabnye licin dibedal..habis dalam kete terus..mesti lapar gile nih..hihihi

so..sampai je terus balik ke nusajaya utk en.hubby check in hotel..disbabkn kakaknye duk jauh nun tampoi n memandgkn en.hubby mai ngan bus..so..kna stay hotel dekat2 ngan area umah aku la..nak amik n hantar senang..

so..malam nye pe lagi..dah lama x kuar merayap malam..alang2 die ade kat sni..so wajib la kuar merayap..kitaorng ke Cs..utk tgk niiiii

cite lisa ni..org cakap best..tapi memang best pon..tacing giler..waaaa..sian laki die sakit..pastu die plak kene cerai tanpe tahu yg laki die tu sebenarnya sakit...tapi yg tak bestnye..die kawen tanpa restu..takmo2 la mcm tu.


.after tgk cite..around 10.30 kot..merayp ag ke danga bay..cari makanan fveret..steamboat...best2

gerai yg menjadi pilihan hati..banyak choice.. 

 tapi semua gerai cam sama je..ntah..tapi die punye sup..sedappp..aku makan yong taufu..ala..kalu kat dataran ni..yong taufu makan ngan sup+sambal..kalu steamboat makan ngan kuah kacang..ntah..tapi aku lagi suke suppp..mcm niiiii


ni la ropenye yong taufu a.k.a aku punye steamboat..

.nak makan steamboat best kat jb pegi kat sebelah dtran..kene msak sndiri ..Rm 20 stu kepala..macam2 nak makan boleh..tapi setakat perut aku yg kecik ni..buat bazir je..makan 2,3 ketul dah knyg..ni pon en.hubby banyak perabis

en.hubby makan ni..mee sup..tak sedap bangat..

tgk cam kaw2..tapi rase..hampeh..sedap lagi sup yong taufu aku..

so..perut dah kenyang




nak intperem tuan punye blog plak..hahha..mata pon dah ngatuk..ade hati mau merayap ag..balik umah daaa

balik tidooo..en.hubby hantar aku..n die bwak balik kete..
siap parking tepi bit polis lagi..hhahah
bagus b..len kali leh bagi pinjam ag...

p/s: rase aman sangat dunia hari ni..why..sebab bos tarakkkk..so aku la bos blog n fb..
pagi tadi post kat wall aman dunia..bos takde..alih2 
pas je post..bos coll mintak email add..trus aku delete wall
kan tak psal2 bos search aku punye fb..hahahaha..
so..skrg kene create new email to personal bos punye...eeeee..gerammmm