Khamis, 31 Disember 2009

2010

hmmm..bape2 jam ag..dah masuk 2010..selamat tinggal 2009..semoga 2010 akan lebih bermakna bagi ku n family..semoga impian aku tercapai..2010 final year di USM..tak lama lagi..masuk alam pekerjaan..tak sabar nak keje..semoga dipermudahkan segala2nya..emmmm..2010..selamat tinggal 2009 n semua perkara yang menyakitkan..hehehe

Jumaat, 20 November 2009

MAU BALIK KAMPUNG..JUMPE NEXT SEM!!

hehehehe..selamat mengemas..siap pack barabg..siap complete semua..tandanya MALAM ini mau pulang ke kampung..oh kampung aku yang techenta..hahaha..harini..cam baham nasi kandar buat kali terakhir untuk sem ni..huhuhu.takpon g ke kedai GEE TOMYAM..hahaha..tapi takdak orang nak teman plak...aku ni terasing skit kalu makan sensorang..macam alien jer rase...so..tgk la camner dulu..hadui apelah duk mengarut ni..sat nak check tiket....hurm..nasib baik ada..SP BUMI..9.00 malam..PENANG- KUALA TERENGGANU..A2..hurmmm agak2 apakah spesies yang duk sebelah aku malam ni..mintak2 sama spesies cam aku. jantinanya..huhuhuhuhu...esok pagi my mom n my dad kene amik pagi buta lagi anak dara sorang ni..hahahaha..yelh..takkn nak tunggu sampai pagi..kalau time aku nak balik confirm tak tido malam diorang..kesian...aku suruh jer tido..hahahaha..tapi nak wak camner..RISAU punya pasal..+ RINDU hahahha..yolo la tu....dah2 nak p makan2 banyak2..balik..aku nak MENTERNAK LEMAK..hehehehe..so..kepada kengkawan..selamat BERCUTI + selamat HARI RAYA AIDILADHA + selamat MAKAN BANYAK2..okeh..bebeh..mau buat apa yang patut..hip.horey..hip..horey..bergumbira..selamat tinggal USM KU SAYANG..MUAHHHHHH

Khamis, 19 November 2009

HARI-HARI YANG KU LALUI

tadi..paper last bagi sem ni..arghhhh..aku rasa puas..lega n macam2 la..tapi sedih sangat2 sebab aku terpaksa tunggu 2 hari lagi..sebab TIKET lewat....eee rase cam nak naek bas lompat2 jer..boleh tak..!! dah la takde orang dah sini..huhuhu..roomate aku tadi dah balik..member2 pon dah lama balik..kenapalah..asyik aku jer yang last2..huhuhuhu

Rabu, 11 November 2009

TINGGALKAN KENANGAN

hmmm..ntahlah..masa ni aku tak tahu nak berceloteh apa..mungkin perasaan yang bercampur baur..diikuti dengan tension study..hmmm..buat aku..ntahlah..
Pakcik awal2 dah tido..penat agaknya keje siang tadi..hmmm..
mata aku masih segar bugar walaupun aku tak tido petang tadi..eeeeeeeeee..apa aku merepek meraban ni..emmm..ntahlah..pasal n3 lepas..mungkin orang akan kata aku berdemdam..tak baik kan berdendam..tapi tu semua adalah kenangan yang sukar untuk dilupakan..mungkin ini satu ujian..n kelemahan aku..hmmmm..ntahlah..membaca blog cik lumut mmebawa aku sedikit keinsafan..mungkin..ini jalan terbaik..agar aku melupakan kenangan lalu..n membina kenangan baru bersama
 insan-insan TERSAYANG..




ya Allah,



jika benar dia jodoh ku..


kau satukanlah kami..


jika benar dia milikku,


kau dekatkanlah hati-hati kami dengan kasih sayang yang mendalam..


jika benar dia yang terbaik buatku..


kau peliharalah perasaan cinta antara kami..


agar kami saling mengasihi..


agar kami saling menghormati..





jangan ya Allah..


kau uji hati-hati kami dengan ujian yang tidak sanggup kami terima...


sungguh ya Allah,


aku lemah dalam mengharungi segala ujian yang engkau turunkan..


benar ya Allah,


aku sangat mencintai dirinya dan keluarganya..





Tapi seandainya kami tidak dijodohkan untuk bersama..


dan dia bukanlah yang terbaik untukku ya Allah..


kau tunjukkanlah kebenaranMu agar hati ini akur atas kehilangannya..


Kau jauhkanlah hati-hati kami yang dulunya bersatu atas dasar kasih sayang..


kau berikanlah kekuatan buat hati-hati kami agar kami redha dengan ketentuanMu ya Allah..





Jangan Ya Allah..


jangan kau jauhkan hati-hati kami dengan perasaan benci dan saling berdendam..


Engkaulah yang Maha Berkuasa memegang hati-hati kami...


Engkau berhak ya Allah..


untuk menjauhkan hati-hati kami kerana Kau Maha Mengetahui yang terbaik buat kami...





Aku mohon ya Allah,


cekalkan hati ini..


lindungilah dia jauh disana..


pertemukanlah dia dengan insan yang lebih baik dari sebelumnya..


Agar dia terpelihara,


agar dia bahagia....





Jika dia tidak lagi jodohku dan bukan milikku..


kau pertemukanlah aku dengan insan yang boleh membahagiakanku...


dunia dan akhirat...
 
(redhakan lah segala yang telah ALLAH tentukan..mungkin bukan jodoh kita..n mungkin kita akan mendapat jodoh yang lebih baik yang diberikan oleh ALLAH jauh disudut hati untuk disayangi)
 
p/s : Copy Doa dari page cik lumut...thanks cik lumut..best bace blog kamu..semoga kamu sentiasa tabah n tenang...

Sabtu, 7 November 2009

BOLA OH BOLA..

warghhhh..walaupon negeri lain yang maen final..kenapa aku yang beriya2 tahap gaban nih..hahaha..td tgk bola..tapi TV..aduss..cam nak kena bom je TV ni..buat sakit hati aku jer..sebelum tgk msg dari POKCIK..


H : confirm punye N9 menang..percaye la..ape kono jang!!

Y : waaa..ni dah melampau..sape punye negeri..ish2..ok2 tgk n lihat..GOMO KELATE GOMO

H:..wah2..lagi 15 minit..focus2..

Y: okey..kalu Kelate Menang..ku sekeh kepala MU..huahuahua

H: Ok..kite tgk n Lihat..kalu N9 menang?..hmm faham2 jelah

Y: Ne boleh.. tak sayang la tu..kah..kah..

H : ni pancing ni..huhuhuhu

Y: ok focus2


emmm..senyap..suasana menyepi..tgk bola katakan..huahua..n tiba2..dusshhh..wawa..kalah pengulas bola..GOLL.. tak semena2 msg pon bunyi..tut..tutt..


H : Golllllll

Y : Rileks2..baru separuh masa pertama..


emm..separuh masa kedua...Goll lagi. n lagi..wawawawa..malunye..walaupon aku bukan negeri kelate..tapi aku berada di pantai Timur..semangat ketimuran tuh..huhuhu..n seperti dijangka kan..huhuhuhu..
TAKMO..perjanjian BATAL..
ok..buat pe nak gaduh2..bukan negeri kite pon..hahahaha..ayat punye la hampeh..nasib baik..kalu tak..aku sekeh2 kepala kamu..


Khamis, 5 November 2009

SUNGGUH AKU RINDU!!

arghhh..takmo2 perasaan ni wujud..dah la  E.X.A.M..benci2..takmo2..kenapa aku rasa terlalu RINDU neh..rindu yang teramat padanya..huhuhu..best kan bila dapat menatap
WAJAH MU SAYANG..
huhuhu..sungguh aku rindu..aku rindu sangat2 pada
MEREKA INI..huhuhu..NAK BALIK..



ini abg long...H.A.Z.I.Q...walaupun nakal tahap gaban..tapi I LOVE U ALONG



ini deq H.A.Z.W.A.N.I..budak yang comel..tak banyak ragam...LOVE U DEQ NANI


tunggu Ateh dah nak balik 2 minggu lagi..rindu kamuuu..Rindu my MOM n DAD..ayah..makan ubat yer..jgn liat2..nanti cepat sembuh..hehehe..Doakan agar Long dapat Jawab EXAM dengan Selamat n Tenang
.. SAYANG SEMUA..

Rabu, 4 November 2009

CETUSAN HATI DAN DEDIKASI


alamak..tajuk cam best..hahaha..ni sinar .fm ( Penang 97.1 yer..sempat lagi iklankan tu) punye program..dah 2 malam berturut2 aku ikut cetusan hatu dan dedikasi..hahaha..yang lawaknya..aku pon turut trjerat..tapi takdelah sampai ayat2 jiwang..saje nak test..aku pon antarlah sms..wawawa..malam first die bace..semalam ntah ape angin ribut..aku tunggu tak bace2..ngokget btul2..buat habis kedit aku jer..hahahaha..tapi best sebenarnye..dengar orang berdedikasi n cetusan hati ni..nak2 kul 1 keatas..wawawa..ayat power gile..kalu aweks die ade kat depan gerenti malu tahap gaban..mak oi..ayat..kalah sasterawan negara..molek plak ngan jamal jamalusin yang bacenye
..sampai ganda 23 berganda-ganda..
hahaha..geli gak aku dengar..ayat wes..mama, papa, ibu, ayah..abg sayang tu jgn kate la..comot..cumut pon ade..ape punye gelaran la...hahahaha...semalam aku n DIA duk dengar2 adelah sorang mamat ni berdedikasi..punyala tangkap lentok..naik geli aku..meremang jap..power takdelah sangat..tapi lebih pada meluat..hahaha..aku kutuk kaw2..DIA pon same2 kutuk..siap leh tanye aku..ingatkan dia suka..bukan dia suka ke jiwang2 ni..?alahai..banyak cantik pokcik..dah kalau orang ngah mabuk cinta..mabuk kepayang..ayat yang geli nak muntah pon jadi sedap

..SAYANG PUNYA PASAL..

bab orang2 tua kate..aku tak kate..kentut pon bau SODAP..hahahaha

..SAYANG PUNYE PASAL,...

hahaha..pe pon layan jer..

Ahad, 1 November 2009

BBQ & JALAN2 MELIHAT ALAM

bbq n jalan2 melihat alam..oh..semalam cuti hujung minggu..aku memanfaatkan masa yang ada dengan berjalan2 melihat alam ..bersama teman2 permata..sangat2 seronok..dari pagi sampai petang..menghabiskan masa2 yang seciput dengan meronda penang sementara masih disini..cewah..ayat cam esok dah nak tinggalkan penang..takpe2..hehe..so..dari pagi kami ke feringgi, pastu bbq disana n jalan lagi ke kebun bunga..n last sekali pegi padang kota menikmati laksa n pasembur..best sangat2..pasemburnye..rase nak makan lagi..nak g jalan2 lagi..tapi exam sudah dekat..dah2..focus plak..ok..mau study plak..taknak berleter dah..layan gambar sudah..hehehe


sebelum berangkat ke feringgi


intai-intai..sape yang kena!!


aweks menikmati alam..hehehe


BBQ permata usm bersama abg bob..hehe


ke kebun bunga melihat kera2 yang chumel


p/s..nanti hope dapat ronda2 penang lagi..ke tempat2 yang lagi cun n menarik..yahooo

Khamis, 29 Oktober 2009

RINDUNYEEEE..huhuhu


arghhh..pe kes ni sampai 2 entry aku post malam ni..wawawawa..mata taknak tutup..huhuhu..esok confirm kena qada tido..hahahaha.rindu sangat nak jumpa my mom n my dad..aku nak makan banyak2..
RINDUNYEEE..
eeee..akak..bagi lah peluk mek cium skit..huhuhu..tak aci..huhuhu..semalam ke bile ntah..berchat ngan akak ipar aku..huhuhu..mak aku nak p umah die ngan ayah aku..huhuhu..tak aci..aku pon nak jumpa gak...nak turun johor gak..akakkkkk..tak aci tol..huhuhu..tak puas hati neh..huhuhu...akak aku cakap...taknak bgi mak aku balik awal2..bagi duk lama2 sket..huhuh..tadi mak aku tepon..aku baru nak makan..lapar gile wess..dahlah study tak tahu pe..study cepat lapar
serius..
SIMPTOM APAKAH INI..STUDY BUAT AKU LAPAR.
.huhuhu..pe kaitan..tapi aku rase nak makan selalu..tapi geram kat mokcik ini..akak saje je kan..huhuhu..takpe2..bagi chance kat dia..takpe nanti aku cuti sebulan lagi best..masa tu mesti akak jeles tahap cipan..hahahaha..jumpe nanti ye kak..hehehe..rindu nak tgk saiz badan terbaru akak..hehehe


p/s: tahniah..tak lama ag..dapat anak sedara baru plak..hohoho..nanti pakai benkung ye kak..tgk sape lagi slim..kuang3..ayat jahat gile..hahahaha..layan gambar...

Layan Jer..lalalalala

oh..aku tersangatlah bosan..otak dah tepu..
tiha pon dah tido ngan bantal bucuknye stelah dengar lagu anak ayam bangun pagi yang baru di amik dari tepon aku..tergelak2 kat atas katil nad..tuan punye katil tu rumate aku tak balik ag..so tiha kene teman..huhuhu..padan muko..kuang3..jahat gile.ntah tak tahu nak wak pe..
pokcik pon dah tido..yelah sok keje pagi..esok last keje..pastu cuti..
baru dapat cuti 2 hari dah melompat cam 2 tahun..tak paham aku..hohoho..yelah..orang keje..boleh plak gedik cakap nak g kenduri kawen..tiap2 weekend ade je kenduri kawen...jgn terkene badi kawen sudah yer..jgn lupe bawak balik ape yang dipesan.
.20 bunga telur..
tak bawak balik..siap..hahahha..jahat gile..aku pulak ade BBQ sabtu ni..dekat2 exam pon duk enjoy lagi..feel nak exam tak mai2 lagi..
rindu seh..rindu kat mak...huhuhu..kat ayah..huhuhu..nak balik.
.tapi mak tak bagi..huhuhu..pokcik selalu buat aku jeles..tiap2 hari balik..tahulah umah dekat..pergh..nak sekeh je rase..huhuhuhu..takpe2..tunggu la..nnti siap la..minggu ni takde pe2 plan lagi..kalu takde keje..lepak lagi..padang kawad jugak jadi mangsa..jgn buat padang kawad usm cam tempat towing kapal yer..pokcik..hehehe..takdelah..gurau je..nak tido dulu..tapi tak ngantuk..huhuhu..tido je la..



p/s: gambar takde kaitan langsung..saje2 letak..bestnye..hahahaha..ujn sini..nak tido...sejukkkk..romantiknye..simptom apakah ini..hahahahha..simptom GEDIK..simptom nak exam la


Rabu, 28 Oktober 2009

MUHASABAH DIRI


hmm..muhasabah diri..semalam aku terbaca satu blog..budak area ni..hmm.wawa..blog die.penuh keilmuan yang memberi satu anjakan paradigma kepada aku yang cetek ilmunya dalam bab cintan-cintun ni..walaupon die copy n paste dari blog orang or artikel..aku suka bab2 die ulas..hahaha..terkena atas batang hidung sendiri wooo..masa baca..mak aih..cam diri aku je..kuang3..sape2 yang penah terkena la..tapi tak aci..sebab die duk kutuk pompuan je.mana2 perangai laki..aku tertanya2..tadi termuhasabah diri sekejap..aku muhasabah kat MR.H..tapi automatik pon diri aku termuhasabah jugak..bagus la tu..2 in 1..katakan..hmmm..pasal muhasabah..aku teringat pasal cerita putus, cerai..talak..n sewaktu dengannya..takde kejujuran la..tak percaya la..n sewaktunya la..tapi semua kadang2 datang dari dalam diri kita sendiri...kita nak melihat kejujuran orang laen or pasangan..lihatlah sejauh mana dulu kejujuran diri kita..bab kata dalam blog ......nak cari isteri solehah..sedangkan diri sendiri tidak soleh..katanya..tapi nak cari isteri solehah..bukannya mudah nak ukur tahap ketaqwaan dalam diri orang..so..cara nak senang..ukur diri kita dulu..Allah dah jadikan semua itu terbaik..kalu kita berbuat baik pada sesama kita..maka orang pon akan berbuat baik pada kita..sama hal nya dalam CINTA..kalu kita jujur, setia, percaya, InsyaAllah..psangan kita pon camtu..sekarang..check diri..tapi tadi MR.H bertanya..kalau kita jujur..tapi still pasangan tak jujur..hmmm..itu namanya dugaan n cabaran sayang..hehehe..Allah nak uji kita sejauh mana kita bersabar...n mungkin kita ada silap dimana-mana.wawaawa..dah macam ustazah plak..huhuhu..dah la berleter..nanti MR.H marah..huhuhu..k..len kali plak kite bercerita yer..

Isnin, 26 Oktober 2009

BEST NYA KALAU ADE PAKWE..KAN!!


hehehe..apa punya entry la..tapi aku sudah kebosanan menelaah buku2 yang aku sendiri pon tak tahu faham ke idaknye..huhuhu..dah lama aku tak post pe2..bukan malas ..tapi ntah..sebab study..opss..yela tu sangat..hahahaha..malas nak cakap panjang2..senang cite..dah memang aku malas..hehehehe..beralih pada tajuk tu..nampak cam best..tapi memang best pon..klau ade orang sayang kite kan..tapi nak buat camner..impian susah nak jadi kenyataan
..bestnye kalu ade pakwe..
bukan pe..dapat kongsi masalah..ntahlah..yang aku tahu bahagia sangat2..tapi tu buat 2 bulan pertama sudah..after that..baik takyah couple..btul yang cam suzack cakap..manusia cepat berubah..sangat2 cepat berubah..bila die perlukan kita..cam2 la ayat power kuar..masa mula2 nak tackle..tiap2 malam col..tapi after 2 months..haram jadah..pe la..aku takmo la yang camtu..sebab masa couple dah buat hal..nanti dah kawen lagi2 la die buat hal..kite nak kenal pasangan sebab kite ade matlamat sendiri
..KAWEN..
walaupon bukan sekarang,..tapi dr.jasni kate..kite perlu kenal hati budi pasangan lebih lama..hmmm..ntah la..aku pon tak tahu..better berkawan tanpa ade apa2 ikatan sebagai pasangan kekasih gelap kot..pastu tup2..die masuk meminang..wawaawa..bestnye..kalau ade orang camtu..insyaAllah..hehehe
..DIA..
ntah..aku menghabiskan masa dengannya untuk bercerita..best sangat2..sebab die pendengar yang sangat2 setia..semalam DIA mengadu phone barunya di curi orang..huhuhu..aku tak sedih pon..tumpang simpati je..sebab bukan phone aku yang hilang..cuba aku kat tempat DIA..mesti dah sebaldi air mata..kuang3..DIA cakap dah 10 tahun die tak nanges,,hehehehe..leh caye ke?..ye la kot..sebab DIA lelaki..orang laki kalu nanges gedik ar..tapi semalam masa die cite phone die hilang..nampak cam
 ..NAK NANGES..
aku tak cakap pe..yelah orang hilang barang kesayangan..baru 2 bulan pakai..sape tak sayang wess..huhuhu..pe pon..maybe de hikmahnye tu wak..mungkin die suruh beli iphone la plak pas ni..hehehe..setiap yang hilang mesti ade PENGGANTINYE..hehehe..takpe..phone lama de lagi..pakai je dulu..sape yang curi tu..memang takde adab keturunan langsung..sape la malaun tu..takpe SABAR2..awak kan seorang yang SABAR..hehehe..hmmm..pe pon
TQ
nanti saya berleter panjang lagi..suke je die cakap aku berleter.huhuhuhu...

Rabu, 21 Oktober 2009

SHE'S THE ONE




i was her she was me
we were one we were free
and if there's somebody calling me on
she's the one
if there's somebody calling me on
she's the one


we were young we were wrong
we were final all along
if there's somebody calling me on
she's the one


when you get to where you wanna go
and you know the things you wanna know
you're smiling


when you said what you wanna say
and you saya know the way you wanna play
you'll be so high.... you'll be flying


though the sea  will be strong
i know we'll carry on
cos if there's somebody calling me on
she's the one
if the somebody calling me on


SHE'S THE ONE




Jumaat, 16 Oktober 2009

Minden


agak berhabuk blog aku ni..sebab kesibukan dengan tugas yang aku sendiri pon tak tahu..hahahaha..semalam aku g MINDEN..nak cite pasal usm ke?..hehehe..takdelah..cuma nk cakap pasal minden je..bumi minden..aku g minden semalam..buat apa? jogging..wah cantik upanya minden ni..biasanya aku leh tgk dari jauh jer..sebab malas nak pegi...so..tgk dari jauh jer lah..semalam aku berpeluang pegi ke gym..tapi tak masuk pon..huhuhu..ramai orang laki..g kolam renang..tgk..semua lelaki..wawawa..g muzium, n last but not list..g MINDEN..memang lawa..siap aku berbaring ngan tiha diatas rumput..n hari ni..plan nak g lagi..kalu ade kesempatan..huhuh..so..pe..pe pon..layan gambar jela..

Selasa, 6 Oktober 2009

DELETE

hmmm..mesti orang akan tertanya2 bila aku bercerita pasal delete..but bnyak benda yang hidup aku berkaitn ngan delete ni..delete ni banyak berlaku dalam hidup aku..mesti orang tak percaya kan..aku ni suka delete no.telefon or ape2 jelah kalu aku benci or menyampah ngan orang tu..aotomatik..segala yang berkaitan ngan orang yang dibenci akan didelete..dulu aku penah couple..biasalahkan..gaduh..pastu baik semula..then..biasalah..aku kan tersohor ngan kisah delete mendelete ni..so bila gaduh..aku pon delete la no..hahahaha..jahat tahap cipan..so bila dah delete tak ingat la..aku ni kan bukan suka menghafal no..or yang tak mudah ingat no orang..so..bila dah insaf semula..mula la tercari2 n cuba ingat no..kuang3. memang keje gile..n sampai sekrang peragai mendelete tu still bersarang dalam otak aku..kadang2 fikir ok.gak..yelah..bila dah delete..tenang otak..ye ar..takyah serabut2 nak fikir..top-up pon tak habis..hahahhaha..jahat gile..biarlah..suke pe..klu nak try..try ar..mesti best..hahahahhaah

Isnin, 5 Oktober 2009

RINDU HAZIQ N HAZWANI

sedihnye malam ni..taktahu nape..huhuhu..hanya orang2 yang tertentu sahaja yang tahu...mungkin..yeke..ntahlah..tapi bukan nak cakap pasal sedih..but bila sedih aku ingat kampung,ingat mak n ayah..n ingat kat budak berdua yang comel ni..ateh rindu sangat kat korang berdua tahu..rindu sangat nak peluk,cium,dukung,n tgk korang menangis..huhuhu..rindunye kat diorang..bila ade kat depan mata kan bosan..yelah..penat nak layan..bila jauh..rindu la plak..bestnye kalu leh peluk wani n haziq..huhuhuhu..nak balikkkkk..sp.bumi..cepatlah ambik aku..tapi nak tiket free..boleh ke tidak?kuang3..dah tentu2 toke bus tu sekeh aku..hahahahahha..apelah aku duk melalut sangat malam ni..kuang3..bestnye kalu leh balik kan..berangan sudah ar..leh peluk budak2 ni dalam mimpi pon takpe..chubby2..huhu



 


Ahad, 4 Oktober 2009

CINTA DALAM HATI




Mungkin ini memang jalan takdirku
Mengagumi tanpa di cintai
Tak mengapa bagiku asal kau pun bahagia
Dengan hidupmu, dengan hidupmu

Telah lama kupendam perasaan itu
Menunggu hatimu menyambut diriku
Tak mengapa bagiku cintaimu pun adalah
Bahagia untukku, bahagia untukku

Ku ingin kau tahu diriku di sini menanti dirimu
Meski ku tunggu hingga ujung waktuku
Dan berharap rasa ini kan abadi untuk selamanya
Dan ijinkan aku memeluk dirimu kali ini saja
'Tuk ucapkan selamat tinggal untuk selamanya
Dan biarkan rasa ini bahagia untuk sekejap saja

















Rabu, 30 September 2009

INVESTMENT

investment..invest jgan tak invest..invest duit kamo cepat2..hehehe..tulah yang duk berserabut dalam kepala otak aku sekarang..bukan nak cakap pasal aku invest duit..aku invest main2 jer..but..tu merupakan salah satu assingment sem ni..next week..amin, selaku CEO group kitaorang kene bentang..ntah ape la nak bentang..return makin hari makin turun..rugi dow..huhuhu..ntah ape2 ntah..nasib baik bukan duit aku btul2..kalu tak..mau taknye..hohoho..dahlah stocktrack dah buat hal skrang..aduhhhh..sakit kepala..fever2..kuang3..sakit jiwo btul..dengan assingment yang bertimbun2..nasib baik aku dah pulun skit2..tapi nak taknak..kene pulun lagi..hohoho..analisis tak siap lagi..huhuhu..nasib suzack tolong..huhuhu..thanks dik..huhuhu..nak kene pulun lagi ni..

Ahad, 27 September 2009

KEMBALI KE USM

huhuhu..setelah seminggu bercuti raya..akhirnya, aku kembali semula ke usm..wawawa..rase malas gile nak balik sini..tahu2 jelah..kalu balik..confirm mood makan akan berubah..dah takleh melantak makanan sedap2 le..hohoho..tapi sempat gak aku tapau beberape jenis makanan untuk dingap kat sini..hahaha..raye tahun ni best la..duit raye pon best..hehehe..pe pon..nantilah entry raye tak post lagi..gambar malas nak transfer lagi..mood raye n malas duk bersarang n bermaharajalela dalam diri..rase nak tido je..hohohoho..bestnye..layannn

Khamis, 17 September 2009

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI

selamat hari raya aidilfitri..maaf zahir n batin..akhirnya, penantian sebuah kepulangan akan terjawab pada pukul 9.00 malam ni...kuang3..BALIK KAMPUNG..wah best giler..selama 2 hari aku duk terkurung sebab tiket punya pasal..huahuahua..tak sabar nak balik..nasib la..nasib baik jugak aku dah banyak puasa kat umah..hahahaha..so..esok sempat berbuka pada ramadhan terahir la..huahuhauahua..ape pon..raya tahun ni tak bape best sebab abg2 aku semua balik after raya..accept yang berdua tu..yang selebihnye..tak balik..ntahlah..raya umah mak mertua diorang dulu kot..biasalah..orang dah kawen..so..kene ikut turn la..huahuahahua..emm..pe pon..raya tetap Raya..kepada kengkawan..jemput2 la ke umah aku..beraya bersama-sama,,..raya ni kite p merendep habis2......hhaahahahahah...kuang3

Isnin, 14 September 2009

..:KECELAKAAN MELANDA.:..

malang tidak berbau..tapi alhamdulillah..masih ada rezeki untuk aku..huhuhu..semalam satu peristiwa yang luar jangkaan aku berlaku..dalam sekelip mata..huahua..duit ku diambik orang..cam lost ingatan jap..tak tahu nak fikir..rase nak menangis je..semalam aku ke BJ Mall..ditemani oleh kak shimah yang cute mute tu..tak tahu lah..hajat dihati just nak g cari keronsang baju kebayanye, tapi alih2..aku yang memborong lebih.huahua..tulah..pandai sangat ajak.aku..semalam aku g ke ATM bank rakyat.nak kuarkan cash kat CIMB..mak oi..orang beratur cam ular..ambik kat Bank rakyat la senang..aku pon tanpa berfikir panjang..terus buat transactionnya kat ATM tersebut..belakang aku..ade sorang cewek indon kot..aku buat transaction, but mesin tu cam problem..n then terus aku cancel..even aku dah tekan jumlah yang hendak dikeluarkan, tapi aku dah cancel kan semua...aku pon blah ke ATM maybank sebelah..yelah..cam banggang je ATM tu..minah Indon tu pon buat transaction untuk turn die plak..eh..tiba2..die tak masukkan kad lagi..tiba2 duit kuar..aku mula musykul..dalam hati mengatakan TU DUIT AKU..huhuhu..die pon tanpa segan silu..terus ambik wang itu..but die still cucuk kad..aku pon tanpa segan n rase malu terus tanya kat Minah Indon tu.." miss, tu duit you ke?" die pon ngan selamber badak..jawab.." yes, duit I"..aku musykil..bila masa plak die kuarkan duit..kad pon tak masuk lagi..die pon pura2 cucuk n kuarkan balik kad..yelah..dah dapat duit free..pe lagi..blah ar..aku pon ngan rase cuak n nak menangis terus..buat transaction sekali lagi..n check balance...waaaaaaaaaa..TERKEJUT!!  baki dah berkurang 300..tu maknanya yang kuar tadi DUIT AKU LA ..huhuhu..aku pon pe lagi..dalam otak just ingat duit tu je..aku pon terus pecut 100 meter dalam Mall tu n cari pompuan tadi..sampai kat kedai foto..aku pusing kiri takde..masa tu..air mata dah kuar dah..hanya TUHAN je yang tahu..huhuhu..pastu aku pusing kanan..tgk MINAH TADI .jalan cam lipas kudung..aku pon pe lagi..dengan hati panas membara, aku pecut kuasa dua 100, aku kejar pompuan tadi.aku terus tarik die punye lengan n cakap.." miss tu duit saya..saya yang keluarkan tadi n my balance dah berkurang."..die cam terkejut n leh plak ngan bodoh n muke seposen die  jawab "..oo yeke ..i ingat duit member i.." boleh plak..cam tak logik..statement tadi cakap duit die..eeee ikut hati nak lempang je..eeeee..nasib baik bulan puasa n takde guard kat situ..kalu tak..n nasib baik gak sorang sama sorang..kalu die ramai..alamaknye..menangis tak berlagu la..n kepada semua..beringatlah..ATM Bank Rakyat..kat BJ Mall tu cam banggang skit..kene tunggu lama baru kuar duit n kalu kite cancel pon..die still kira kite buat transaction..eeeee..tersangat2 bersyukur ke hadrat ilahi kerana duit tu masih boleh diambil kembali..cuba kalu tak boleh..kalu RM 50 takpe..eh tak boleh..50 pon duit pe..ni masalah bukan 50..beratus2..huahuahua..nasib ade rezeki aku dibulan Puasa yang mulia ini..pe2 pon aku bersyukur sangat. n pada minah endon tu..walaupon die tak baca aku punya n3, tapi kalu ikut hati aku nak je aku lempang..buat muka tak bersalah n tak mintak maaf pon..sedar la diri skit..menumpang kat negara orang..buat jahat lagi..tak reti bersyukur langsung....eeeee..GERAMNYE AKUUUUUUUUUUUUUUUUU....

Ahad, 13 September 2009

..:.MIMPI.:..

MIMPI..siapa yang percayakan mimpi? adakah mimpi tu betul..or just mainan tido..mesti korang pelikkan bila aku cakap pasal mimpi..ntah lah..hope mimpi takkna jadi realiti..wooo..nak-nak mimpi hantu..semalam aku di bilik suzack ..lama duk melayan NUR KASIH..best giler cite tu..pastu duk cakap la sal somenthing ..duk cakap pasal calon sabah..calon2 suami..pe la duk merapu sekarang ni..duk pikir calon je..ape kes ni..nak kawen pe..hahaha..takdelah..saje je cakap2..n then aku pon tido la semalam..yelah..mata dah ngantuk..n then MIMPI..mak oi..mimpi...maybe  terbawak2 masa bercakap di siang hari kot..aku mimpi something yang membuatku terkezut perut n otak..rase terpikir2..huhuhu..aku mimpi mak aku tanya soalan cepu emas..soalannye berbunyi begini..
                                                                          mak: long,dah de calon ke?
                                                                          aku pon menjawab dengan penuh yakin..
                                                                          aku: dah..(kuang3)
                                                                          mak: sape?
                                                                          aku: adelah..hehehe secret..kenapa?
                                                                          mak: adelah..orang mane?
                                                               ha..ni yang buat aku terkejut perut...huhuhuhu
                                                                          aku : orang SABAH
                                                                          mak: mak oi jauhnye..
pastu aku terus terjaga sebab member aku call n aku bangun bersahur..
tapi aku tak pasti...soalan yang bermain dalam mimpi itu ditanya semasa aku UMUR bape?lupe nak view..hahahaha..mintak2 MIMPI itu bukan kenyataan..takmo aku kawen ngan orang SABAH..jauh tu...
hoho..n aku rasa tu hanya mainan tido..MIMPI BUKAN KENYATAAN..kalu kenyataan camne?
pada pandagan anda?mimpi boleh percaya ke?

..:.MAJLIS BERBUKA PUASA..:..

semalam..aku n the geng berbuka puasa di TEKUN. bilik diyan..ade majlis berbuka puasa secara beramai-ramai budak management.adelah dalam 15 orang..kire ramai la tu..best..berbuka puasa ramai-ramai ni..cam duk oversea plak..sedih pon de..hepi pon de..tapi memang oversea pe..makan nasi ayam n sate...sedap..hahahaha..kuang3..
pe pon..kami menghayati hari-hari terakhir dibulan ramadhan bersama-sama teman campus..yelah bila lagi..tahun depan dah takde dah..semua dah habis study..meniti detik-detik terakhir di USM..hohoho..sedihnye..sekejap je 3 tahun..ish2..pe pon..semoga ramadhan kali ni lebih bermakna dan mendapat berkat yang ESA.

Jumaat, 11 September 2009

AKU RINDU SAYANG KAMU

AKU RINDU SAYANG KAMU


siang dan malamku kini menjadi satu
terasa sedihku bila tiada kamu
apakah ini dinamakan CINTA
menjadi aku yang punya
apakah kau dah tak sepertiku
rasa hari-hariku tak menentu
bagaikan lilitan terikat di jangtungku
terasa sungguh
aku RINDU SAYANG kamu
matamu aku CINTA kepadamu
SAYANG kamu
apakah kau rasa hari-hari sepertiku
rasa hari-hariku tak menentu
bagaikan terikat dijantungku
terasa sungguh
aku RINDU SAYANG kamu
matamu aku CINTA kepadamu
SAYANG kamu
* Just For You *

Khamis, 10 September 2009

..:.Tarikh Keramat.:..

09.09.09
sape ingat tarikh semalam..hehehe..just nak n3 yang tarikh semalam..cantikkan..so cute!! kalau la aku kawen tarikh semalam..fuh..hahaha..n bercakap pasal tarikh..semalam dalam kelas eko islam..aku, suzack n kak mira duk sembang2 la pasal tarikh ni..kebetulan Dr.zakaria pon de ckap pasal 09.09.09..tarikh keramat katenye n cantik..aku n budak2 ni pe lagi..takde dah focus kat die ngajar..duk belek tarikh kat phone..tarikh mane yang cun buat tarikh kawen..hahahaha..otak masuk air btul..ade yang kate 10.10.10, suzack plak cakap 15.05.15..aku plak 12.12.12..hahaha..gara-gara tarikh cun punya pasal..kuikuikui..tapi lawak betul la..nak2 si suzack ni..15.05.15..dah tu ngam2 plak 15 biji flight,15 dulang, RM 15151.15 wang hantaran..hahaha..15 biji khemah..n ape2 yang 15 la..jgn 15 orang calon sudah dik..hahahaha..takpe2..tunggu 15.05.15..hehehe
 
*tak sabar nak tunggu 12.12.12..pe jadi ek?..hehe *

*Jangan mencari terlalu sempurna*

*Jangan mencari terlalu sempurna*
Jika kamu memancing ikan
Setelah ikan itu terlekat di mata kail
Hendaklah kamu mengambil ikan itu
Jangan sesekali kamu lepaskan ia semula ke dalam air begitu saja
Kerana ia akan sakit
Oleh kerana bisanya ketajaman mata kailmu
Dan mungkin ia akan menderita
Selagi ia masih hidup
Begitulah jugaSetelah kamu memberi banyak pengharapanKepada seseorang
Setelah dia mulai menyayangimu
Hendaklah kamu menjaga hatinya
Jangan sesekali kamu meninggalkannya begitu saja
Kerana dia akan terluka
Oleh kenangan bersamamu
Dan mungkin tak dapat melupakan segalanya
Selagi dia mengingatimu
Jika kamu menadah air
Biarlah berpada
Jangan terlalu mengharap pada takungannya
Dan janganlah menganggap ia begitu teguh
Cukuplah sekadar keperluanmu
Apabila sekali ia retak
Tentu sukar untuk kamu menambalnya semula
Sedangkan jika kamu cuba memperbaikinya
Mungkin ia masih dapat digunakan lagi
Begitu juga jika kamu memiliki seseorang
Janganlah kamu terlalu mengaguminya
Dan janganlah kamu menganggapnya begitu istimewa
Anggaplah dia manusia biasa
Apabila sekali dia melakukan kesilapan
Bukan mudah bagi kamu untuk menerimanya
Akhirnya kamu kecewa dan meninggalkannya
Sedangkan jika kamu memaafkannya
Boleh jadi hubungan kamu akan terus
Hingga ke akhirnya
Jika kamu telah memiliki sepinggan nasi
Yang kamu pasti baik untuk dirimuMengenyangkan.. Berkhasiat
Mengapa kamu berlengah
Cuba mencari makanan yang lain
Terlalu ingin mengejar kelazatan
Kelak, nasi itu akan basi
Dan kamu tidak boleh memakannya
Kamu akan menyesal
Begitu juga jika kamuTelah bertemu dgn seorang insan
Yang pasti membawa kebaikan kepada dirimu
Menyayangimu.. Mengasihimu
Mengapa kamu berlengah
Cuba membandingkannya dengan yang lain
Terlalu mengejar kesempurnaan
Kelak kamu akan kehilangannya
Apabila dia menjadi milik orang lain
Kamu juga yang akan menyesal
..:.ADIRATNA.:..

Isnin, 7 September 2009

Minggu Busy!!

ahh..bermula semula rutin harian aku sebagai student..seminggu lebih jugak aku bercuti gara-gara "....."..ish2..dugaan tul..n terpaksalah aku ambik test sorang-sorang..hhuhuhu..menyampahnya..tapi alhamdulillah..aku dah sihat sepenuhnya..aku pon tak sangka..yelah..mai penang tak sampai 3 hari..aku dah terbang semula ke terengganu..ish2..fever yang teruk tahap cipan membuatkan aku balik..hahaha..aku ingat biasa2 je..aku mai sini..sekerat hari je aku p kelas..pastu hari2 yang lain dapat mc..start 25.8 - 5.9 aku bercuti..wah..lama gile..ditengah orang lain duk syok jawab exam..aku berkurung kat bilik..kepala cam nak pecah..hari2 p klinik..last2 aku balik gak..mak aku kate..balik malam ni gak..aku pon pe lagi..dengan semangat yang memang nak balik kg..aku pon balik terus..on the spot btul..tiket kul 9.00..tapi kul 7 baru cari..nasib ade..kalu tak..ish2..emmm..so..pas lama duk umah n kesihatan dah mula baik..aku mai penang balik la..ni duk busy ngan paper yang aku kene ambik sorang-sorang..dahlah kene p jumpe Dr..Dr..n datin2 tu..huhuhu..kalu die ade takpe..ni yang aku malas ni..tapi nak tak nak aku kene ambik gak sorang-sorang..tu lah..cuti lama sangat..tapi pe pon best..balik kampung la paling best..dapat makan sedap2..tapi aku kene berpantang hari tu..huhuhu..tak merasa sangatlah makan sedap2..tapi takpe..ade lagi..n yang paling takut..aku balik penang malam 5.9.09..duk tengah syok2 layan hot.fm dlm bus..tiba-tiba je bus kat depan aku xcdent..ish2..kesian2..tapi tak tahulah salah sape..tapi berterabur otak yang dlam kereta wira tu sebab kene penyek ngan bus SP..dasyat gile..ngeri tul..nasib aku tak turun..kalu tak mesti fever balik punye..pe pon..berhati-hatilah ketika drive..

Sabtu, 8 Ogos 2009

Pesta Bola Jaring USM 2009

fuhh..best gile leh lepas gian maen netball..tapi penat giler..adui..habis sakit badan2..dah la lawan budak2 palapes darat..diorang bukan maen lagi..PERMATA GIRLZ kena belasah teruk hari ni..hahahaha..teruk ke..takdelah teruk sangat..takde yang patah2..hahaha..esok lawan campus kesihatan pulak..tak tahu pe la jadi..hahahahaha..pasal gol takyah cakap..tu secret..hahaha..tapi pe2 pon..best..dah la maen dalam hujan..cam hindustan plak..tapi balik je dari game..terus sakit kepala..rase berat je kepala..adussss!!huhuhuhu..caiyok2 permata gurlz..hahaha

Khamis, 6 Ogos 2009

PROJEK INTERAKSI

fuhhh..lega ..dah boleh bernafas dengan selamat bila kesemua projek yang berada dibawah tanguggan ku siap..rase aman dunia..huhuhu..first of all..aku nak ucapkan thanks kat semua MT2 n EXCO yang banyak menolong n memberi kerjasama kat aku..tak lupa pada anak2 buah bawah biro aku..thanks sangat2..nak 2 si din.thanks dik..akak btul2 respect adik buat keje..next sem..leh jadi pengarah projek ye..tak pon MT ke..hehehee..bagus btul die buat keje..kah..kah..n kepada shahrul yang banyak mengutuk n marah aku..thanks gak..sebab ko..walaupun de gak kesakitan hati ..hahahaha..pe2 pon semua best..n malam BBQ paling best..semua sempoi..nak2 si FAHMI YDP aku yang tak macam YDP langsung..low profile tahap cipan..tapi time tegas..semua kalut..hahahaha..n kat semua la..best sangat malam tu..nanti buat la lagi ye..

Selasa, 14 Julai 2009

Rindu USM

5.07.2009- aku ambik tiket balik ke USM. perasaan malas nak balik semula tu..aduh..betul2 power. kul 9.00 mlam tiket bas..tapi kul 6.00 petang pon aku tak siap kemas lagi..ngan rase menyampahnya aku kemas bagasi, tapi last2 ade gak yang tertinggal..nyayuk btul..hahaha..btul..rase malas nye nak datang USM balik..huhuhu..dah duk kampung 2 bulan..kerja lagi..kajian lagi..best gile..dpatlah merasa duit kerja sendiri..dengan rase malas nya aku pon balik ke kampus..so bermula la aktiviti aku sebagai student..
06.07.2009- sampai USM, kunci bilik takleh ambik..orang pejabat IK cakap kene buat saringan H1N1 dulu " selsema babi"..hahaha..adus..buat aku sakit hati jer..tapi nak buat camne..aku pon pergilah Klinik..hampeh tul..pegi isi borang..pastu die lekatkan sticker hijau..adus..dah la aku mengantuk..balik jer, aku dapat bilik ngan junior mascom..dari tahun satu sampai tahu 3, roomate aku budak mascom jer..kuat tul jodoh aku ngan budak mascom ni..hahahaha..baik..siap..complete semua..selesa skit dapat bilik 2..emm kemas separuh..pastu aku sambung tido..yang penting katil dulu..hahaha
07.07.2009- first kelas, nak kena p, tapi tak lama pon, aku ambik paper berunsurkan keislaman semua sem ni..suzack cakap" kak T leh jadi Ustazah"..hahahah..merepek tul..ape tidaknya..kewangan islam, ekonomi islam, nilai-nilai kekeluargaan islam..hahaha..hari ni gak beday tiha..roomate aku dulu..so..kepada tiha ku sayang..selamat hari jadi yang ke 22..biarlah lambat pon..tapi aku still ingat..hahaha dan kepada fariha ..roomate aku jugak..hepi belated birthday ye cayang..semua roomate aku best..tapi diorang tak mai lagi USM..de praktikal..nanti sambut beday sama2 ye..makcik
08.07.2009- macam biasa..aku takde per nak buat..serius, bosan giler..hari ni PTPTN baru masuk..pe lagi ..beratur panjang lah kanak-kanak rebina kat DTSP..aku pon termasuk dalam kalangan tu jugak..hahaha..check jer..alhamdulillah..masuk dah..hehehe. hari ni de aktiviti iaitu budak2 sekolah menerong mai USM..tapi aku dapat follow sekejap jer..de class..petangnya..de pembahagian adik angkat..so aku angkat la 2 orang..sorang nama marina..n liyana
09.07.2009- hari ni aku tak ikut adik2 aku p bukit bendera..aku de kelas..hmmm..hari ni genap aku 22 tahun..tapi entahlah..aku pon tak tahu perasaan aku..kosong..12.00 malam...."bahagia ke" ntahlah..biarlah..kefahaman penting dalam perhubungan..tapi aku sendiri tak pasti..biarlah takdir yang tentukan..lagipon..susah bila melibatkan perasaan dan kasih sayang..de masa orang sayang kita..n sampai satu saat..orang akan benci kita..tapi pe2 pon..aku redha..jika itu untuk kebaikan..sekurang-kurangnya dia pernah bahagiakan aku sebagai bidadari dihatinya walaupun untuk seketika..hmmm..berkisar dengan beday aku..takde per2 yang istimewa..malam tu..family wish aku...emm..n yang tidak disangka buat aku terharu bila aku dikenakan malam tu..adik2 angkat n member PERMATA wish dengan nyayikan aku lagu ALLAH selamatkan KAMU..hahaha..terharu btull....thanks Semua..aku tak penah rase terharu seperti ini..hahaha..n then kembar aku tidak kulupakan..selamat hari jadi jugak yee..jgn nakal-nakal bob...

14.07.2009- pegi kelas cam biasa..aku berbaju kurung hari ni..n paling best..thanks SU..suzack bagi aku hadiah..Anak Bear..hehehe comel sangat2..thanks dik..n kitaorang plan nak p langkawi..semoga terlaksana..hehehehe..surga Cinta..layannnn

Selasa, 28 April 2009

yahoooo..horey!!!

Tamatlah sudah exam..n tamat la jugak study tuk sem ni..pas ni leh tumpu kat novel plak..sebelum sem baru bermula..ni yang aku tunggu2 ni..semalam bukan maen gelisah..nak tunggu pagi nak g exam..rase masa tu terlalu lama..ish2..takleh tido aku dibuatnya mengenangkan kegembiraan yang akan diperolehi setelah tamat exam..rase terbeban tul nak kena menghafal rumus n semua2 tu..tapi kalu tak hafal dah confirm2 takleh jawab...tapi kalu hafal tak reti nak guna pon susah gak..ntah lah..hahahahahahah,,tapi yang pasti aku suka..but takleh balik lagi..so..aku pon mulalah buat benda yang aku boleh buat untuk hilangkan rase boring yang teramat..huhuhuhuhu..nanti pasni..sem depan la plak kot baru aku mencoret kat blog ni...maklumlah kalau dah balik kg..no internet..no blog..no ym..n segala2 lah...so..masa ni lah nak chat puas2..nak buat ape2 pon sebelum kembali ke dunia kampung halaman ku yang tercinta...akhir kata..jumpe ye kawan2 kat kampung..nanti kite p meronda..hahahahahha..

Jumaat, 24 April 2009

Kesepian...

kesepian..huhuhu..itulah yang aku rasa sekarang...huhuhu..dah takde orang dah..tinggal aku sorang2..roomate2 semua dah balik kampung..terpaksalah..nak buat camne..tak suka btul..asyik aku je tiap2 sem yang kene balik lambat..huhuhu..apalah salah nye bagi balik awal sekali sekala..tapi ade hikmah gak..exam lambat2..leh study..hehehe..tapi study ke.?kuikuikuikui..emmm..keboringan tahap cipan melanda..huhuhu..kepada roomate2 ku..fatihah and farehah..sampai hati korang balik awal..huhuhu...uwauwawawa..nak balik jugak..tak aci..takpe2..selamat..semoga korang bahagia..nanti jumpe sem depan..hope leh duk sama2 lagi ye...kuikuikui..

Selasa, 21 April 2009

exam..oh..exam....


Emm..dah lame aku tak mencoret kat blog ni..bukan pe..busy ngan exam..adei..memang menyakitkan otak..huhuhuhu..tapi nak buat camner..name pon student..huhuhuhu..tak habis2 ngan exam..dah lepas 3 paper..n tinggal 2 paper lagi..semua 2 tu..paper major aku..corporate finance n financial market n instituition..huhuhuhu..emmm..ntahlah..eeee..lambatnye nak habis...orang laen semua dah balik..roomate2 aku pon semua dah terbang balik..tinggal lah aku keseorangan...28.4.2009 paper last..but 29 ade training ngn dr.intan..emm..pastu kene tunggu lagi..baktisiswa..4.5 baru aku balik..huhuhuhu..lambat tu..emmm..nak balik..waaaaaaaa

Sabtu, 21 Mac 2009

ayah..

Ayah..
Ayah.. hari ni..genap 6 hari aku bercuti dan kembali ke campus..emm..alhamdulillah..ayah dah sihat..15.03.2009..ayah tepon aku..tanya nak balik n macam2..aku tak tahu..tu petanda..malam tu..tangan aku terluka terkena pisau..emmm..semua tu cam petanda..but aku tak tahu..pas ayah call..aku nangis..sedih sebab nak balik..nak balik sangat2..aku terlalu rindukan family..emm..pagi isnin..16.03.2009..aku dapat call dari adik.."Long, ayah sakit..masuk wad.." masa tu aku dalam kelas..lecture market institution tak start lagi..aku menangis sebab baru je semalam ayah call aku..tak sangka..memang aku cam bermimpi..btul ke..aku memang takleh nak tumpu perhatian kat lecture pagi tu..terbayang suara ayah aku..baru je semalam ayah gelak-gelak..dan untuk pertama kalinya semalam ayah call aku sendiri..biasa aku yang akan call ayah..emmm..hati aku sakit rindu nak balik..pas kelas market..aku n suzack terus p sg.nibong..p cari tiket..hope ade..and alhamdulillah..ade..malam tu jugak aku balik..memang on the spot tul..huhuhu..aku takut sangat2..memang hati takkan tenang..su pon suruh balik..aku ingat nak bercuti hingga 23.3.2009..but tiket plak buat hal..huhuhu..terpaksalah...aku p hospital..tengok ayah..ayah masa tu tak bermaya lagi..tapi pas dua hari masuk ubat..dah nampak sihat..ayah suruh balik terus kat sini..but..takkan nak tinggal dalam keadaan die camtu..lagipun dah lama aku tak balik..emmm..rindu sangat2..hari khamis..ayah dah leh kuar wad..pas ni ayah takleh keje kuat dah..huhuhuhuhu..kene selalu bergantung pada ubat..emmm..ntahlah..Ya Allah, tabahkanlah hati aku..huhuhuhuhu..malam jumaat, aku balik campus..sebelum balik..ayah banyak cakap..n tgk ayah pon dah sembuh skit2..hati aku pon lega nak tinggalkan family..mak pon banyak bagi semangat..sedih sangat2....huhuhuhuhu..sayang semua.


..ayah..


ketika berjauhan masih ku rasa hangat kasihmu ayah
betapa ku rindukan redup wajahmu hadir menemani ku
terbayang ketenangan yang selalu kau pamerkan, bagaikan tiada keresahan
walau hatimu sering terluka, tika diriku terlanjur kata
tak pernah sekali kau tinggalkan, diriku sendirian
ketika ku dalam kedukaan kau mendakap penuh pengertian
terpancar kebanggan dalam senyummu melihat ku berjaya
bila ku kegagalan tak kau biarkan aku terus kecewa
dengan kata azimat, engkau nyalakan semangat,
restu dan doa kau iringkandisaat diri ku kehampaan
kau setia mengajarku erti kekuatan

Ahad, 15 Mac 2009

Rindu !!! :(

huhuhu..rindunya aku pada family..baru jer pas call ayah..sayu je suara..tanya..bila Long nak balik..makan tak lagi?..rase nak menangis pon ade..huhuhu..kalau la umah aku cam jarak dari hostel ke sekolah dulu..dah sah aku cabut balik..tapi memikirkan jauh..terpaksalah..aku tanggung kerinduan yang teramat..bestnye..tu lah sape suruh mintak blajar jauh2..padan muko..huhuhuhu..sedihnya..nak balik..ade 2 bulan lagi baru boleh balik..adei..seksa jiwa tul..sekarang ni..semua family ngah kumpul2..abang aku,akak ipar, anak-anak sedara..semua balik..semua ngah syok2..aku sorang jer yang takde..mana aci..huhuhuhu..ak jugak..huhuhuhuhu..tak penah sedih camni..kalu sedih rindu pon masa tahun 1 sem 1 dulu jer..pastu ok jer..ni cam budak2 plak..dengar suara ayah dah takleh nak cakap per..huhuhuhuhu..nak balikkkkkkkkkkkkk..aku nak balikkkk..huhuhuhuhuhuhu....huhuhuhu dah lah banyak keje ..huhuhuhuhu..sedihnya..waaaaaaaaaaaaaaa...rindunyaaaaaaa

Sabtu, 14 Mac 2009

Program Fasilitator

emm..penat satu hari ni..huhuhuhu..susah jugak nak layan kerenah budak2 ni..jenuh aku nak melayan..hari ni g Sekolah Menengah Kebangsaan Raja Tun Uda..mak oi...tu dia..ganas no..adei..pening deng nak layan..emm..ni tak jadi cikgu lagi...tapi best la..pengalaman tu ade..kena yang pasif..memang pasif tahap cipan..if dapat yang hyperactive..terlalu hyper gak..tapi best sebab diorang ni selamba badak jer..takdelah nak skema2..cuma adelah sesetangah tu..nak2 bigboy..hehehe..budak ni tul2 nakal..adei..sepatah aku cakap..10 patah die cakap..tapi ape pon best..3 jam..aku handle diorang..ade skit perubahan bila dah suruh nyayi..dah suruh itu..and ini..tapi tak tahulah..sekejap je kot insaf..cam aku zaman muda2 dulu la gak..hahahahaha..tapi yang kelakarnya..aku terkena..dalam2 duk tegas..ade gak terkena..sampai la ni aku simpan ..aku di main2 kan oleh budak2..die bagi surat..bila aku bukak..dalam tu..tiba-tiba melompat satu benda kenyal..aku sendiri pon tak tahu..cam lastik getah gak..adei..terkezut tahap cipan dow..adei..pandai plak tersengih2..tapi pe pon..best..kenakalannya..membuatkan diriku hilang tension memikirkan assingment yang tak pernah habis-habis..kuikuikui..hehehehe

Ahad, 8 Mac 2009

Adiratna Life


emm.. first time buat blog..akhirnya menjadi gak..susah bangat nak buat mula2..sampai dah give up jap..emmm..ngatok ni..tapi taknok tido..keje banyak..kenyang pon ade..baru pas pekena roti tisu khalel..bukan kari ye...hahaha..best gak.. sambil2 menikmati keindahan alam..walaupon keje belambak..huhuhu..dugaan..dugaan..hahaha..dah la sunyi..ramai tul balik kg..pe dah..aku je yang tinggal..huhuhuhu..nak balik jugak..tapi..kalu balik..mesti keje tak siap..so..aku buat keputusan untuk tinggal sini..tinggal lah aku sebagai anak perantau yang tak jauh mana pon..ek..jauh la gak skit2..kalu takde RM45 takleh naek bus SP BUMI..hahahahaha..lambatnya balik...rindu semua...